GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FIBA odbacila žalbu Turske

FIBA odbacila žalbu Turske
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2022 / 08:34
Autor: SEEbiz / klix.ba
MILANO - Košarkaši Gruzije upisali su prvu pobjedu na Eurobasketu svladavši selekciju Turske rezultatom 88:83, no rezultat ove utakmice potpuno je pao u drugi plan nakon što su Turci zaprijetili napuštanjem turnira. Uostalom, oglasila se i FIBA koja je odbila njihovu žalbu.

Četiri minute i 48 sekundi prije kraja Turčin Korkmaz i Gruzijac Sanadze dobili su međusobnu tehničku nakon što su se ubacili na terenu, a potom su se u sukob uključili i ostali igrači.

Drugom su rukom pokazivali na izlaze iz dvorane tražeći da tamo šakama rješavaju nesuglasice, a vrijeme na semaforu prolazilo je kao da se ništa ne događa. Vrijeme cijelog napada, 24 sekunde, prošlo je, a da to nitko sa zapisničkog stola nije primijetio. Čaše su letjele s tribina, prošlo je nekoliko minuta do nastavka utakmice.

Strasti su se uspjele koliko-toliko smiriti, a onda je u završnici utakmice u svlačionici navodno napadnut turski reprezentativac Furkan Korkmaz, koji je također sudjelovao u tučnjavi na parketu. Zbog svega što se dogodilo Turci su zaprijetili napuštanjem turnira, no FIBA je odbila njihov protest.

"Iako je doista došlo do pogreške u operacijama mjerenja vremena tijekom 4. četvrtine utakmice, Turski košarkaški savez (TBF), prema službenim košarkaškim pravilima, nije uspio dokazati da je pogreška mjeritelja vremena definitivno dovela do drugačijeg rezultata. Sukladno tome , žalba turskog saveza je odbijena, uzimajući u obzir konačni rezultat utakmice.

Trenutno je u tijeku istraga povodom navoda oba saveza o neredima u momčadskim prostorima na terenu, koji su uključivali igrače i članove delegacija obiju momčadi. Po završetku istrage, FIBA-ina nadležna tijela će odlučiti o svim primjenjivim disciplinskim mjerama", poručili su iz FIBA-e.

Tagovi: Turska, FIBA, Eurobasket
PROČITAJ I OVO
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
PREMIERSHIP
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
MANCHESTER - Manchester City obranio je naslov prvaka Engleske.
Martin Erlić se ozlijedio
PROBLEMI ZA DALIĆA
Martin Erlić se ozlijedio
RIM - Cagliari je u nedjelju u utakmici 37. kola talijanskog prvenstva u gostima sa 2-0 svladao domaći Sassuolo, a Martin Erlić napustio je teren u 20. minuti zbog ozljede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE