GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa

Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2024 / 07:48
Autor: SEEbiz
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota Timberwolvesi iznenadili su branitelje naslova Denver Nuggetse 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.

Najzaslužniji za Minnesotinu pobjedu u Denveru bio je Anthony Edwards s 43 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Edwardsu je to bila treća utakmica s barem 40 poena u play-offu, nakon što je okruglih 40 zabio u četvrtoj utakmici serije protiv Phoenixa, a 41 u lanjskom doigravanju, svom prvom, kad je ubacio 41 upravo protiv Denvera, koji je tada dobio seriju prvoga kruga 4:1.

Od ta 43 poena, do koja je došao efikasnim šutom 17/29, Edwards je zabio 25 već u prvom poluvremenu, a u četvrtoj četvrtini utakmicu je preuzeo pričuvni centar i službeno najbolji šesti igrač lige Naz Reid, koji je u posljednjem periodu postigao 14 od svih 16 poena, među kojima deset uzastopnih u seriji 18:7 kojom su Wolvesu s 84:84 otišli na +11 i riješili utakmicu.

Reid je kapitalizirao na činjenici da su Nuggetsi u drugom poluvremenu konstantno slali drugog, pa i trećeg čuvara na Edwardsa, koji se pravovremeno rješavao lopte (samo jedna izgubljena na cijeloj utakmici). Karl-Anthony Towns dodao je 20 poena, iako je imao problema s prekršajima, Mike Conley je zabio 14 uz 10 asistencija, a Rudy Gobert je uz šest poena imao 13 skokova i tri blokade.

Nikola Jokić završio je s 32 poena, šutirajući tek 11/25,ostao je na osam skokova i devet asistencija, ali imao je i čak sedam izgubljenih lopti, koje su gosti gotovo redovito kažnjavali u kontranapadima. Michael Porter Jr. zabio je 20 poena, a Jamal Murray svih svojih 17 postigao je u drugom poluvremenu.

Prošle sezone na putu do naslova Nuggetsi nikad nisu zaostajali u seriji, a izgubili su samo jednu utakmicu kod kuće - drugu u finalu protiv Miamija - pa su sada u nepoznatom teritoriju. Druga utakmica serije, ponovno u Denveru, igra se u noći s ponedjeljka na utorak u 4 sata po srednjoeuropskom vremenu.

Tagovi: EDWARDS, JOKIĆ, NUGGETS, TIMBERWOLVES
PROČITAJ I OVO
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
IZVRŠNI ODBOR
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
ZAGREB - U petak, 17. svibnja, održana je redovita, 6. sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo, a osnovne zaključke prenio je Sanjin Španović, predstojnik Ureda predsjednika kluba.
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
TENIS
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
PARIZ - Novak Đoković, potvrdio je da će nastupiti na ATP 250 turniru u Ženevi koji počinje u nedjelju.
Modrić najvjerojatnije ostaje još sezonu u Realu
NESLUŽBENO
Modrić najvjerojatnije ostaje još sezonu u Realu
MADRID - "Najvjerojatnije je da će ostati još godinu dana i nastaviti pisati povijest", kaže o Luki Modriću njegov agent Vlado Lemić, čije izjave za saudijski medij Kooora prenosi Marca.
Pacersi i Knicksi idu u sedmu utakmicu
NBA PLAYOFF
Pacersi i Knicksi idu u sedmu utakmicu
NEW YORK - Košarkaši Indiana Pacersa podigli su se iz pepela i izjednačili seriju s New York Knicksima na 3:3.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE