GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić briljira, ali Dallas gubi

Dončić briljira, ali Dallas gubi
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 08:32
Autor: SEEbiz / index.hr
DALLAS - Luka Dončić odigrao je četvrtu uzastopnu utakmicu u kojoj je upisao triple-double s minimalno 30 postignutih koševa, no, kao i u prethodne dvije, taj učinak nije bio dovoljan Dallas Mavericksima za pobjedu. Mavsi su pred svojim navijačima poraženi od Indiana Pacersa 137:120.

Dončić je utakmicu završio s 39 koševa (šut 15/30), 10 skokova i 11 asistencija za svoj četvrti uzastopni trostruko-dvoznamenkasti učinak s barem 30 poena. Russell Westbrook je jedini u povijesti NBA lige koji je odigrao pet utakmica u nizu s 30+ koševa te po 10+ skokova i asistencija. Četiri ih ima i Oscar Robertson.

Njegov trud ponovno je ostao bez nagrade jer su devetorica igrača gostujuće momčadi upisala dvoznamenkast broj koševa, među kojima i petorica s klupe. Indianini igrači koji nisu bili starteri ubacili su 69 koševa, a Dallasovi košarkaši s klupe 32.

Mavericksi su nakon sedam uzastopnih pobjeda upali u seriju poraza pa su u posljednjih šest utakmica pet puta bili poraženi. Sinoćnja utakmica i taj niz ljute Dončića, koji je nakon utakmice bijesno bacio bocu na parket, a novinarima rekao da njegova momčad mora popraviti obranu.

Utakmica je prelomljena početkom treće četvrtine kad su Pacersi serijom 20:6 od 74:70 stigli do prednosti 94:76. Do kraja utakmice ni u jednom trenutku nisu imali manje od 10 razlike.

Myles Turner zabio je 20 za Indianu, a Tyrese Haliburton uz 19 koševa imao šest skokova i 11 asistencija. Drugi najbolji strijelac Mavsa bio je Kyrie Irving s 23 poena.

Tagovi: DONČIĆ, DALLAS, INDIANA
PROČITAJ I OVO
Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa
TENIS
Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa
PARIZ - Hrvatska tenisačica Donna Vekić, 40. na WTA ljestvici, plasirala se u treće kolo Roland Garrosa nakon što je sa 7:5, 6:4 pobijedila Ukrajinku Martu Kostyuk, 20. igračicu svijeta.
Pukštas na meti tri premierligaša
TRANSFERI
Pukštas na meti tri premierligaša
ZAGREB - U srijedu je stigla vijest kako je perspektivni veznjak Hajduka, Rokas Pukštas pozvan u reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država koja se okuplja 11. lipnja kako bi započela pripreme za Olimpijske igre u Parizu.
Nogometaši Olympiakosa pobjednici Konferencijske lige
UZBUDLJIVO
Nogometaši Olympiakosa pobjednici Konferencijske lige
ATENA - Nogometaši Olympiakosa su u finalu konferencijske lige nakon produžetaka svladali Fiorentinu iz Firence 1:0. Utakmica je odlučena u 116. minuti pogotkom marokanskog napadača Ayouba El Kaabija.
Najveći talent Osijeka produžio ugovor
TALENT
Najveći talent Osijeka produžio ugovor
OSIJEK - Osijek je ligašku sezonu završio na razočaravajućem četvrtom mjestu, a nakon još jednog ‘hladnog tuša’, odlučili su se okrenuti dugoročnom projektu baziranom na razvoju mladih talentiranih nogometaša.
Hrvatski reprezentativac dolazi u Nexe
RUKOMET
Hrvatski reprezentativac dolazi u Nexe
NAŠICE - Velike promjene događaju se u Nexeu nakon sezone u kojoj je klub još jednom završio na drugom mjestu hrvatskog prvenstva, dok je u Europskoj ligi ispao u osmini finala od Rhein-Neckar Lowena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE