GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici

Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2024 / 22:35
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.

Rijeka je povela golom Marka Pjace iz penala u 49. minuti, a Dinamo je do pobjede došao golčinom Brune Petkovića u 75. i lijepim golom Arbera Hoxhe u 89. minuti.

Rijeka je bila puno bolja do vodećega gola, a u prvom poluvremenu imala je 11 udaraca, dok Dinamo nijednom nije zapucao na gol. Imali su gosti u 9. minuti veliku šansu kad je Baturina izbio sam pred Labrovića i pogodio stativu, ali je označeno upitno zaleđe.

Rijeka je imala puno veći posjed lopte i dominirala, a Dinamo je djelovao jako sporo i tromo. No, nisu ni domaćini imali nekih velikih šansi. Jedini spomena vrijedan pokušaj bio je onaj Marca Pašalića, koji je u 42. minuti dobro pucao s kuta šesnaesterca, ali malo neprecizno.

Sergej Jakirović je u poluvremenu promijenio sustav iz 3-5-2 u 4-2-3-1, Špikić je zamijenio Kulenovića, ali je onda Rijeka povela. Igrala se 49. minuta kad je Pašalić ušao u šesnaesterac, Ronael Pierre-Gabriel ga je u klizećem startu udario u gležanj i mađarski sudac Tamas Bognar dosudio je penal. Rutinski ga je izveo Marko Pjaca.

Gol je prodrmao Dinamo, koji je počeo igrati nešto bolje. Za razliku od prijašnjih utakmica, gosti su se mučili sa stvaranjem šansi, a Rijeka je meč-loptu imala u 72. minuti. Bernauer je tko zna koji put loše reagirao, Fruk je probio lijevu stranu i pucao, no Nevistić je bio dobro postavljen.

Sve se okrenulo u 75. minuti kad je Radeljić na 25 metara od gola srušio Petkovića. Nediljko Labrović je čudno postavio živi zid i loše se postavio, no to ne umanjuje sjajan udarac Petkovića kod kojeg se Rijekin golman nije ni pomaknuo. Bio je to prvi udarac Dinama na gol.

Znajući da joj bod ne znači previše, Rijeka je krenula na sve ili ništa i u 81. minuti je bila blizu pobjede. Pašalić je zavrnuo u sredinu, Smolčić je skrenuo loptu prema golu, a stativa je spasila Dinamo.

Rijeka je stisnula, a u 89. minuti je Arber Hoxha, koji je ušao dvije minute ranije, pobjegao po lijevoj strani, odvojio se od čuvara i onda preciznim udarcem pogodio suprotni kut Labrovića za veliko slavlje svoje momčadi.

Rijeka, kojoj je ovo bio drugi uzastopni poraz, u zadnja tri kola gostuje kod Varaždina i Osijeka te dočekuje Slaven na Rujevici, dok Dinamo igra kod kuće s Osijekom, u gostima kod Slavena te kod kuće s Rudešom.

Tagovi: dinamo, rijeka, rujevica, petković, hoxha, pjaca
PROČITAJ I OVO
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
VELIKI NIZ
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
KOPRIVNICA - Dinamo je u utakmici 35. kola SuperSport HNL-a pobijedio Slaven Belupo 2:3. Golove za domaćine zabili su Daniel Štefulj i Adriano Jagušić, a za goste su strijelci bili Fran Brodić, Sandro Kulenović i Luka Vrbančić. Trener Dinama Sergej Jakirović izveo je drugu postavu.
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
BUNDESLIGA
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
HOFFENHEIM - Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige. Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maximilianu Baieru.
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
IZVRŠNI ODBOR
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
ZAGREB - U petak, 17. svibnja, održana je redovita, 6. sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo, a osnovne zaključke prenio je Sanjin Španović, predstojnik Ureda predsjednika kluba.
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
TENIS
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
PARIZ - Novak Đoković, potvrdio je da će nastupiti na ATP 250 turniru u Ženevi koji počinje u nedjelju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE