GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada

Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2024 / 08:06
Autor: SEEbiz
DALLAS - Dallas je dramatičnom domaćom pobjedom nad Oklahomom 117:116, s ukupnih 4:2 izborio finale Zapadne konferencije NBA play-offa.

Tamo čeka pobjednika između Denvera i Minnesote, koji u srijedu igraju odlučujuću, sedmu utakmicu.

Činilo se da će u majstoricu otići i ovaj duel, jer Thunder je kod Mavsa imao ogromnih 17 poena prednosti i to u trećoj četvrtini, ali Dallas je velikim preokretom i ništa manjom dramom u završnici došao do trijumfa. Luka Dončić postigao je 29 poena uz po 10 skokova i asistencija za treći triple-double zaredom u doigravanju, ali heroj Dallasa je tip koji je u zadnju četvrtinu ušao bez poena.

Chet Holmgren (21 poen) je na dodavanje Shaija Gilgeous-Alexandera (36 poena, 8 asistencija) 20 sekundi prije kraja zakucao za vodstvo Oklahome 116:115. Zatim je Dončić poveo zadnji napad Dallasa i prodorom došao do koša, ali onda dodao P.J. Washingtonu u kutu. Tipa koji je u zadnju četvrtinu ušao bez poena, tada je na pokušaju trice lažnjakom poslao u zrak SGA-a, ali je promašio šut spasa za Dallas.

No, suci su svirali faul. Oklahoma je osporila odluku i tražila pregledavanje snimke. Ipak, ona je pokazala da je Gilgeous-Alexander ostvario kontakt s Washingtonovom rukom kada je ovaj pucao za tri poena. I tako je 2.5 sekunde prije kraja Dallas imao tri slobodna bacanja. Washington je pogodio dva za preokret i onda namjerno promašio treće. Slijedio je zadnji napad Oklahome. Holmgren je dodao Jalenu Williamsu (21 poen, 9 skokova, 8 asistencija), čiji očajnički pokušaj s vlastite polovice nije bio niti blizu.

Ovo je velika pobjeda Dallasa jer Oklahoma je regularni dio sezone završila kao najbolja na Zapadu, dok su Mavsi bili peti. Sada su izborili utakmice za veliko finale i to nakon što prošle sezone nisu uspjeli ili bolje reći nisu htjeli ući u doigravanje. Ovaj put to im je uspjelo u infarktnoj završnici šeste utakmice. U zadnjih pet minuta bilo je pet promjena vodstva, a dva puta je rezultat bio izjednačen. Sve do tada Oklahoma je vodila cijeli meč.

Kyrie Irving i Derrick Jones ubacili su po 22 poena, ali Dereck Lively je dokazao da se Mavsima isplatilo tankiranje pred kraj regularnog dijela prošle sezone, kada su namjerno izbjegli play-in kako bi zadržali pick na draftu. To je bio Dereck Lively, koji je Oklahomi ubacio 12 poena uz 15 skokova. Ipak, Dallasu je za zaokruživanje rostera ključan bio trade u veljači. Tako su došli Daniel Gafford (10 poena, 7 skokova) i heroj ovog meča Washington, inače drugi najbolji strijelac Mavsa u seriji.

Tagovi: dallas, dončić, holmgren, irving, jones
PROČITAJ I OVO
Odgođena aukcija Maradonine Zlatne lopte
AUKCIJA
Odgođena aukcija Maradonine Zlatne lopte

RIM - Aukcija trofeja "Zlatna lopta" dodijeljena legendarnom argentinskom nogometašu Diegu Maradoni, planirana za sljedeći tjedan, odgođena je, objavila je aukcijska kuća Agit.

Romano: Mbappe je potpisao za Real
OTKRIĆA
Romano: Mbappe je potpisao za Real
PARIZ - Fabrizio Romano objavio realizaciju povijesnog transfera Mbappea u Real Madrid.
Perez potvrdio da Modrić ostaje u Realu još jednu sezonu
POTVRDA
Perez potvrdio da Modrić ostaje u Realu još jednu sezonu
LONDON - Predsjednik Reala Fiorentino Perez je nakon utakmice upitan hoće li Modrić ostati u Realu i iduće sezone.
Hrgović teško poražen od Duboisa
BOKS
Hrgović teško poražen od Duboisa
RIJAD - Hrvatski boksač Filip Hrgović poražen je prekidom u osmoj rundi od Britanca Daniela Duboisa u borbi za privremeni naslov teškaškog prvaka organizacije IBF koja je održana u sklopu priredbe Queensberry vs Matchroom: 5v5 održana u saudijskom Rijadu.
Real lansirao Dinamo na korak do ulaska u skupine Lige prvaka
VELIKA PRILIKA
Real lansirao Dinamo na korak do ulaska u skupine Lige prvaka
ZAGREB - Real je osvojio Ligu prvaka pobjedom protiv Borussije Dortmund 2:0. Takav rasplet ovosezonskog izdanja najjačeg europskog klupskog natjecanja sjajna je vijest i za Dinamo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE