GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Conte: Ima li VAR hrabrosti poništiti gol nekom većem klubu?

Conte: Ima li VAR hrabrosti poništiti gol nekom većem klubu?
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2022 / 10:40
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Menadžer engleskog nogometnog premierligaša Tottenhama Talijan Antonio Conte oštro je kritizirao suđenje nakon što je VAR u sedmoj minuti nadoknade poništio pobjednički pogodak Spursa u susretu protiv Sportinga kojim bi londonski klub osigurao prolaz u osminu finala.

Tottenham i Sporting su nakon velike drame odigrali 1-1. Gosti su poveli u 22. minuti golom Marcusa Edwardsa, a izjednačio je Rodrigo Bentancur u 80. minuta nakon što je Ivan Perišić ubacio iz kornera.

U petoj minuti nadoknade Harry Kane je zabio za 2-1 izazvavši ludnicu na stadionu londonskog sastava, ali je pogodak nakon skoro tri minute video analize ipak poništen zbog zaleđa. Da je priznat, Tottenham bi osigurao osminu finala, ovako je odluka odgođena za zadnje kolo u kojem sve četiri momčadi iz skupine D mogu dalje. Uoči zadnjeg kola Tottenham vodi s osam bodova, Sporting i Eintracht imaju po sedam, a Marseille šest bodova.

"Poništili su nam regularan gol. Sudac u takvoj situaciji mora pokazati više inteligencije. Oprostite jako sam uznemiren," kazao je Conte nakon utakmice. Talijan se nije mirio s odlukom sudaca pa je zbog prigovra zaradio crveni karton.

Kako je i nakon susreta nastavio s napadima na suce, sasvim sigurno UEFA će ga i dodatno kazniti.

"Lopta je bila ispred Kanea i gol je gol. Ne razumijem VAR, liniju koju su postavili. Vrlo je teško komentirati ovu odluku, VAR stvara veliku štetu," kazao je dodavši: "Očito je da nemamo sreće s VAR-om. Hoće li VAR imati hrabrosti poništiti regularan gol nekom većem klubu u važnoj utakmici. Žao mi je, ali ne vidim iskrenost u ovakvim odlukama," istaknuo je talijanski stručnjak.

U zadnjem kolu Tottenham gostuje na Velodromeu protiv Marseille kojeg vodi Igor Tudor, dok se u drugom susretu sastaju Sporting i Eintracht.

Tagovi: Antonio Conte, Tottenham, Sporting
PROČITAJ I OVO
Mišković odlučio o Sopićevoj sudbini
ODLUKE
Mišković odlučio o Sopićevoj sudbini
RIJEKA - Damir Mišković razumno promatra situaciju, dok Sopić i stručni stožer već sada, iako su na odmoru, razmišljaju o izazovima u europskim natjecanjima i pripremama za novu sezonu. Cilj je sljedeće sezone okruniti svoj trud titulama.
Solin uručio otkaz Bonačiću nakon intervjua u kojem je kritizirao Hajduk
OTKAZI
Solin uručio otkaz Bonačiću nakon intervjua u kojem je kritizirao Hajduk
SOLIN - Solin je kolo prije kraja SuperSport Prve NL smijenio trenera Luku Bonačića. Bonačić je Solin preuzeo početkom travnja te nije uspio spasiti klub od ispadanja.
Mourinho preuzima turskog vlasnika
TRENERI
Mourinho preuzima turskog vlasnika
ISTANBUL - Trener Jose Mourinho (61) u siječnju je dobio otkaz u Romi i od tada nema posao. Glasine su ga povezivale s brojnim klubovima, a posljednje ga dovode u vezu s Fenerbahčeom.
Dallas u finalu NBA lige, Dončić briljirao
NBA PLAYOFF
Dallas u finalu NBA lige, Dončić briljirao
DALLAS - Dallas Mavericks su pobjedom kod Minnesota Timberwolvesa 124:103 u petoj utakmici finala Zapada s ukupnih 4:1 izborili veliko finale NBA lige. Tamo ih čekaju Boston Celticsi.
Dinamo će bogato zaraditi osvoji li Real Ligu prvaka
ZARADA
Dinamo će bogato zaraditi osvoji li Real Ligu prvaka
ZAGREB - Dinamova sljedeća europska sezona ovisi izravno subotnjem finalu Lige prvaka u kojem se sastaju Real Madrid i Borussia Dortmund. Čitava Maksimirska 128 navija za to da Španjolci 15. put osvoje titulu europskog prvaka, jer bi to Dinamu drastično olakšalo put do UEFA-inih milijuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE