GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četiri velikana žele Brozovića

Četiri velikana žele Brozovića
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2023 / 07:41
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - U 37. minuti dvoboja u Torinu prihvatio je loptu neometan na dvadesetak metara od suparničkog gola. Namjestio si je na ljevicu i onda opalio majstorski, te uz “asistenciju” vratara domaćih postigao gol za 1:0! Do kraja utakmice rezultat se više neće mijenjati i Marcelo Brozović postao je “match winner”.

Ivan Jurić, trener Torina, u hrvatskoj trilogiji na Olimpicu, žalio je zbog poraza. Torino je bio nadohvat pozicije broj osam, što bi uz veći broj bodova (53) u odnosu na lani (50) bio okvir mogućeg i europskog (konferencijskog) iskoraka. No, Inter igra dobro, otpustio je sve kočnice i u posljednjih 12 utakmica upisao je čak 11 pobjeda.

Dok je Nikola Vlašić bio među boljim pojedincima Granatiera, ali nije siguran da će i iduće sezone igrati u Torinu (pregovori s West Ham Unitedom su u tijeku), Ivan Jurić je najavio ključan razgovor s predsjednikom i sportskim direktorom u kontekstu nastavka suradnje. Iako mu ugovor traje do lipnja 2024. godine, Jurić želi znati kakva je ambicija kluba u novoj sezoni, odnosno, koliko predsjednik Urbano Cairo kani potrošiti u prijelaznom roku na pojačavanje momčadi. Iako ga ističu kao kandidata za trenera Marseillea, uvjerljiv je dojam da će Ivan Jurić i treću sezonu voditi torinsku škvadru...

Marcelo Brozović nije siguran što će se s njegovom karijerom događati od idućeg ljeta. Ima ugovor, lani potpisan, s Interom do lipnja 2026. godine, koji mu jamči 6 milijuna eura neto plaće plus bonuse. S 30 godina Brozović je u zenitu karijere i kao takav je igrač koji bi mnogim klubovima dobro došao kao “šestica”. Je li moguće, kako navode kroničari Intera, da je Marcelo Brozović u Torinu odigrao 261. utakmicu, ujedno i posljednju u Serie A?

Glasine mercata generiraju dojam kako će Brozović ovog ljeta, nakon osam i pol godina, napustiti Italiju. Većina “znalaca mercata” ističe kako bi trebao otići u Barcelonu, s kojom je Inter zimus pregovarao o modalitetima razmjene Kessie - Brozović. Nakon odlaska Sergia Busquetsa i rekonstrukcije momčadi Barcelone, Brozovića se tretira kao izričitom željom trenera Xavija Hernandeza. Navodno je njegova ideja tri veznjaka za novu sezonu vezana za trio Brozović - De Jong - Gundogan.

U tom trokutu jedini je problem što bi Barcelona za Brozovića trebala izdvojiti 25-30 milijuna eura, a to je u financijskoj situaciji katalonskog kluba poprilična muka. Ukoliko se doista dogodi trampa, pa Franck Kessie prihvati povratak u Italiju, tada bi realno bilo da Brozović ode u Barcelonu. No, dio novinara koji prate Inter navode kako je posljednjih dana porastao interes Juventusa, kluba koji se i prošlih godinu-dvije navodio kao ozbiljan pretendent za dovođenje Brozovića. Juventus gradi novu momčad i Brozović bi svakako bio dobrodošlo rješenje za inače deficitaran vezni red Stare dame. Je li objektivno da bi Inter prepustio tako važnog igrača omraženom konkurentu?

Kad su u pitanju “biznisi”, u današnjem se nogometu ruše mnogi tabui, pa se eventualnom transferu Brozovića u Torino ne bi trebalo čuditi. No, djeluje nam uvjerljivije kako bi Brozović, ako doista ode iz Intera jer klub želi “sanirati” bilance plaća, tada otišao u inozemstvo. U tom kontekstu kroničari Intera “nabadaju” o interesu Paris SG-a, Newcastlea i spomenute Barcelone.

Ono što je provjereno točno jest to da Brozović iskazuje želju da nakon 8,5 godina promijeni sredinu, moguće i ligu (državu), te nove motivacije potraži u Engleskoj, Francuskoj ili Španjolskoj...

Tagovi: Marcelo Brozović, Newcastle, Paris SG, Barcelona, Inter, Ivan Jurić
PROČITAJ I OVO
Boban, Zajec i navijači položili vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja na poginule Boyse
NIKAD ZABORAVLJENI
Boban, Zajec i navijači položili vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja na poginule Boyse
ZAGREB - Legende kluba, sadašnji i bivši igrači, uprava i navijači GNK Dinama, predvođeni Velimirom Zajecom i Zvonimirom Bobanom položili su vijence i upalili svijeće u znak sjecanja na Bad Blue Boyse poginule u Domovinskom ratu.
Futsal Dinamo nakon penala izborio majstoricu u borbi za naslov prvaka
MAJSTORICA
Futsal Dinamo nakon penala izborio majstoricu u borbi za naslov prvaka
OMIŠ - Bila je to sjajna utakmica koja je nakon regularnog dijela završila 3-3. Domaćin je poveo 2-0, gosti su okrenuli rezultat s tri gola u nizu, da bi omiški sastav izjednačio na 3-3 gurnuvši susret u produžetak.
Hezonja uvršten u drugu najbolju petorku Eurolige
PRIZNANJA
Hezonja uvršten u drugu najbolju petorku Eurolige
ZAGREB - Hrvatski košarkaš Mario Hezonja (29) uvršten je u drugu petorku Eurolige, objavljeno je na službenoj stranici najjačeg košarkaškog natjecanja u Europi.
Slavko Vinčić će suditi finale Lige prvaka
SUĐENJE
Slavko Vinčić će suditi finale Lige prvaka
LJUBLJANA - Najvažniju utakmicu prestižne Lige prvaka, koja će se 1. lipnja održati na londonskom Wembleyju, sudit će slovenski trojac, priopćio je upravo Europski nogometni savez.
Ancelotti otkrio gdje vidi Modrića u budućnosti
OTKRIĆA
Ancelotti otkrio gdje vidi Modrića u budućnosti
MADRID - Pred madridski Realom još su četiri službene utakmice ove sezone, a tek ona zadnja, 1. lipnja, ima rezultatsku važnost. Do tada Ancelotti još malo opuštenije pripremati prvenstvene obveze i dozirati minute igračima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE