GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bottasu sprinterske kvalifikacije

Bottasu sprinterske kvalifikacije
FORMULA 1
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2021 / 21:56
Autor: SEEbiz / H
SAO PAULO - Mercedesov vozač Valtteri Bottas pobijedio je u sprinterskoj utrci za "pole position" na F1 Velikoj nagradi Brazila u Sao Paulu, dok je Max Nizozemac erstappen iz Red Bulla povećao prednost u prvenstvu na 21 bod.

Finac Bottas je uzeo tri boda za pobjedu u sprintu, povećavši vodstvo Mercedesa ispred Red Bulla na ljestvici konstruktora na dva boda.

"Početak je za mene bio ključna stvar", rekao je Bottas. "Malo smo se kockali s soft gumom, znali smo da će to biti od koristi u startu i uspjelo je."

Sedmostruki svjetski prvak Lewis Hamilton sstartao je posljednjeg, 20. mjesta mjesta nakon što je njegov bolid nije prošao tehnički pregled u petak, a iako je kvalifikacije okončao kao peti, u nedjelju će startati deseti nakon kazne od pet mjesta za promjenu motora.

"Još nije gotovo", rekao je Hamilton Mercedesu preko timskog radija nakon senzacionalne, agresivne vožnje u kojoj je osvojio 15 pozicija u 24 kruga.

Verstappen se zadovoljiti drugim mjestom i dva boda, a Carlos Sainz je bio treći za Ferrari i uzeo je posljednji raspoloživi bod.

Nedjeljna utrka bit će tri puta duža od ovog sprinta od 100 kilometara, a Hamilton će biti sa novim motorom.

Kršenje pravila u utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 u Brazilu završilo je loše za oba lidera u ukupnoj sezoni. Hamilton (Mercedes) je u sprintersku utrku krenuo s posljednjeg mjesta, a Verstappen će morati platiti kaznu od 50.000 eura zbog diranja protivničkog bolida.

Dokraja prvenstva ću još četiri utrke.

Tagovi: Valtteri Bottas, Formula 1, Lewis Hamilton
PROČITAJ I OVO
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
VELIKI NIZ
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
KOPRIVNICA - Dinamo je u utakmici 35. kola SuperSport HNL-a pobijedio Slaven Belupo 2:3. Golove za domaćine zabili su Daniel Štefulj i Adriano Jagušić, a za goste su strijelci bili Fran Brodić, Sandro Kulenović i Luka Vrbančić. Trener Dinama Sergej Jakirović izveo je drugu postavu.
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
BUNDESLIGA
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
HOFFENHEIM - Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige. Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maximilianu Baieru.
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
IZVRŠNI ODBOR
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
ZAGREB - U petak, 17. svibnja, održana je redovita, 6. sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo, a osnovne zaključke prenio je Sanjin Španović, predstojnik Ureda predsjednika kluba.
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
TENIS
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
PARIZ - Novak Đoković, potvrdio je da će nastupiti na ATP 250 turniru u Ženevi koji počinje u nedjelju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE