GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ancelotti optužen u Španjolskoj za utaju poreza

Ancelotti optužen u Španjolskoj za utaju poreza
OPTUŽNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 11:30
Autor: SEEbiz
MADRID - Španjolsko državno odvjetništvo optužilo je Carla Ancelottija, trenera nogometnog kluba Real Madrid, za utaju dijela poreza iz 2014. i 2015. godine, izvijestile su u srijedu javna španjolska televizija TVE i novinska agencija EFE.

Ancelotti je platio porez na plaću koju mu je isplaćivao Real Madrid, ali poreznoj upravi nije prijavio prihode od marketinških i sponzorskih ugovora. Porezna uprava smatra da joj je trebao platiti 386.361 euro godine 2014. i 675.718 eura godine 2015.

Porezna uprava je to prijavila državnom odvjetništvu koje vjeruje da je 56-godišnji Talijan svjesno izbjegao platiti tih oko milijun eura tako što je prenio svoja prava na imidž neimenovanim kompanijama od kojih je dobio novčanu naknadu. S obzirom da je procijenilo da se radi o kaznenom djelu zatražilo je za Ancelottija zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i devet mjeseci.

Ancelotti, kojeg u srijedu u 21 sat čeka utakmica Lige prvaka s RB Leipzigom, nije se oglasio o slučaju. Real Madrid također nije komentirao navodnu optužnicu.

Još ranije je više nogometaša Reala, uključujući aktualnog igrača Luku Modrića, bilo optuženo za izbjegavanje plaćanja poreza na prihod od marketinških i sponzorskih ugovora. Većina njih se zatim nagodila s poreznom upravom plativši traženi porez i novčanu kaznu.

Tagovi: ancelotti, porez, real
PROČITAJ I OVO
Dalić sprema iznenađenje za Španjolce
IZBORNIK
Dalić sprema iznenađenje za Španjolce
ZAGREB - Zlatko Dalić ima sedam sigurnih startera za otvaranje Eura sa Španjolskom, dvojicu koji drže pole-position, jednu dvojbu 50:50 i enigmu težu od Sfinginog pitanja.
Tudor bi ekspresno mogao napustiti Lazio
SPEKULACIJE
Tudor bi ekspresno mogao napustiti Lazio
RIM - Rimski velikan Lazio prolazi kroz velika previranja.
Mišković odlučio o Sopićevoj sudbini
ODLUKE
Mišković odlučio o Sopićevoj sudbini
RIJEKA - Damir Mišković razumno promatra situaciju, dok Sopić i stručni stožer već sada, iako su na odmoru, razmišljaju o izazovima u europskim natjecanjima i pripremama za novu sezonu. Cilj je sljedeće sezone okruniti svoj trud titulama.
Solin uručio otkaz Bonačiću nakon intervjua u kojem je kritizirao Hajduk
OTKAZI
Solin uručio otkaz Bonačiću nakon intervjua u kojem je kritizirao Hajduk
SOLIN - Solin je kolo prije kraja SuperSport Prve NL smijenio trenera Luku Bonačića. Bonačić je Solin preuzeo početkom travnja te nije uspio spasiti klub od ispadanja.
Mourinho preuzima turskog vlasnika
TRENERI
Mourinho preuzima turskog vlasnika
ISTANBUL - Trener Jose Mourinho (61) u siječnju je dobio otkaz u Romi i od tada nema posao. Glasine su ga povezivale s brojnim klubovima, a posljednje ga dovode u vezu s Fenerbahčeom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE