SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TUŽBA
 
Splitu prijeti bankrot zbog Spaladium Arene
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 15.07.2015. - 23:31:36
SPLIT - Ostvarila su se predviđanja splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, ali i nekih gradskih vijećnika, i to ne baš pozitivna: u srijedu pred kraj radnog vremena gradske uprave, stigla je tužba na 53 i nešto sitno milijuna eura.
Banovinu odgovornim za taj iznos drže banke koje su davale kredite za izgradnju Spaladium Arene, solidarno s TPN Sportskim gradom – stigla je i njima tužba, potvrdio je Perica Mitrović, stečajni upravitelj tvrtke.

Potvrdili su to i iz grada, međutim ne Baldasar već šefica za odnose s javnošću Ana Đeldum.

"Gradonačelnik će novost sutra kazati vijećnicima, nije želio ništa prije komentirati medijima." ­ kratko je kazala Novom listu Đeldum, a vijećnicima vjerojatno ova, zapravo šokantna vijest, vjerojatno neće doći kao posebno iznenađenje.

Prije točno godinu dana su naime, u istom sazivu, odlučivalo što i kako sa tvrtkom TPN Sportski grad (danas, dakle u stečaju), odnosno bilo je pitanje da li prihvatiti plan predstečajne nagodbe te tvrtke. TPN Sportski grad je osnovao konzorcij izvođača Spaladium Arene, građevinske tvrtke Konstruktor Inženjering, Dalekovod i IGH, koje su u međuvremenu i same upale u teške financijske dubioze. A izgradnju su financirale banke, dok su redovito servisiranje obaveza preuzeli Grad Split i Vlada RH, po pola.