SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRESLAGIVANJE
 
Špika: Posložena je nova parlamentarna većina
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 11.05.2016. - 12:24:44
ZAGREB - Milivoj Špika iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) od danas je član Kluba zastupnika Milana Bandića u Saboru.
Špika je u Sabor, podjsetimo, ušao zahvaljujući sporazumu s HDZ-om kao dio Domoljubne koalicije. U Saboru je danas održao press konferenciju na kojoj je kazao 'praktično je posložena nova parlamentarna većina'.

''Ako je politika umijeće mogućega onda je logično da, ako suradnja ne ide onda treba očekivati da i druga strana radi isto. Meni je logično da SDP radi po tom pitanju. Ovamo ste vidjeli do koje točke su eskalirali odnosi u Domoljubnoj koaliciji'', kazao je Špika.

''Vidite samo ono što se događa na prvoj liniji, ali puno krupnije se događa iza zastora. Praktično je posložena nova parlamentarna većina koja može funkcionirati. Nemojte me pitati tko je to'', kazao je.

''Prije pet mjeseci Most je imao 19 mandata, a sada se ne bih kladio ni na 10. Svi nešto pričaju, ali jedno je sigurno - ovakva situacija ne može trajati... Mi nećemo izdati naše birače, a ako su svi na toj liniji neka to pokažu'', kazao je Špika.

Dodao je da samo premijer Orešković nema politički legitimitet te da su jedine dvije osobe koje mogu biti predsjednici vlade Tomislav Karamarko ili Zoran Milanović.

''Ne može se dogoditi da relativni pobjednik nema ključno mjesto u Vladi. U ovom trenutku s obzirom na rezultate parlamentarnih izbora, samo dvije osobe mogu biti premijeri. Hoće li to biti efikasno ili ne vidjet ćemo, ali ne može netko to voditi u ime nekoga. Orešković nema legitimitet'', kazao je Špika.