DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Spar preuzima 62 Billa trgovine u Hrvatskoj
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.12.2016. - 09:42:09
ZAGREB - Spar Austria i dalje nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te preuzima od Rewe grupe 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Sv. Heleni.
Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016. godine, dok će se preuzimanje realizirati tek nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

Ovim preuzimanjem Spar će u Hrvatskoj poslovati s više od 100 prodajnih mjesta. Spar će istovremeno s trgovinama preuzeti i svih 1.900 djelatnika Bille. Kupoprodajna cijena ostaje poslovna tajna.

Billa trgovine, prodajne površine uglavnom između 500 do 1.500 m², nalaze se diljem Hrvatske.

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spara Hrvatska, ovako objašnjava odluku za akviziciju: "U Hrvatskoj poslujemo od 2005. godine. Realizacijom ove transakcije vlasnici Spara Hrvatska su još jednom potvrdili da vjeruju u potencijal i daljnji razvoj zemlje. Veseli nas da ćemo s Billa trgovinama, zajedno s novim kolegama, imati priliku dodatno ojačati našu poziciju na tržištu."

Spar Hrvatska d.o.o. je u 100% vlasništvu Spar Österreichische Warenhandels-AG. Trenutno posluje u 19 Interspar hipermarketa i 38 Spar supermarketa, a zapošljava gotovo 3.000 radnika.