SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Spar najavljuje širenje u Istri
Autor/izvor: SEEbiz / Glas Istre
Datum objave: 21.05.2017. - 10:00:01
PULA - Predsjednik Uprave Spar Hrvatska, Helmut Fenzl boravio je proteklih dana u Istri kako bi obišao postojeće poslovnice i dogovorio suradnju s lokalnim proizvođačima. 

Pulski Interspar otvoren je već gotovo devet mjeseci. 

- Vrlo smo zadovoljni, ali to smo i očekivali! Iako je Interspar otvoren na kraju sezone, do sada je poslovao odlično, a sa zahuktavanjem sezone, očekujemo da će rezultati biti još bolji. Istrijani poznaju naš asortiman jer im je Italija blizu, pa smo ovdje prilagodili i asortiman većom ponudom artikala naše robne marke Despar.

U Istri ste do sada imali samo dva Interspara. U planu je širenje. Na koja područja?

- Evo, danas već imamo jedan lijepi veliki Spar supermarket u Puli, jedan u Poreču, a očekujemo da ćemo do kraja godine otvoriti još najmanje dva Spara, u Labinu i Umagu. To su jako velike investicije. Riječ je o oko 12 milijuna eura, znači skoro 100 milijuna kuna. Njihovim otvaranjem otvorit će se i oko 90 radnih mjesta.
S prvim hipermarketom Interspar zapravo smo si postavili temelje, dali vrijeme kupcima da se dobro upoznaju s našim asortimanom, a sada je vrijeme za širenje mreže malih supermarketa.