SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AGONIJA
 
Spaladium Arena napokon dobila struju
Autor/izvor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
Datum objave: 20.11.2014. - 23:13:00
Zadnja izmjena: 20.11.2014. - 23:18:39
SPLIT - Grad Split će ovih dana uplatiti oko 960 tisuća kuna na novootvoreni račun tvrtke „Sportski grad TPN u stečaju" koja upravlja Spaladium Arenom - doznaje Slobodna Dalmacija od stečajnog upravitelja Perice Mitrovića.
Objašnjava da uvijek nakon otvaranja stečaja slijedi otvaranje novog bankovnog računa, što je i učinio prije deset dana, te je pozvao sve koji duguju „Sportskom gradu" da plate svoje dugove.

- Tih dužnika ima podosta – kaže Perica Mitrović za Slobodnu Dalmaciju.

- Među ostalim sam pozvao i Grad Split radi duga za najam za period prije nego što je poslao obavijest o raskidu ugovora o javno privatnom partnerstvu - kaže Mitrović, ali nije htio reći o kolikom dugu se radi po njegovom mišljenju, već samo kaže kako je stav Grada da je iznos nešto manji od milijun kuna.

Spaladium Arena je izgrađena prije šest godina na državnom zemljištu u Lori javno-privatnim partnerstvom Grada Splita i konzorcija „Konstruktor-Inženjeringa", „Dalekovoda" i Instituta građevinarstva Hrvatske koje tvrtke su osnivači „Sportskog grada". Grad je mjesečno plaćao 3,6 milijuna kuna za najam dvorane, a od tih sredstava je „Sportski grad" podmirivao rate kredita dobivenog za izgradnju arene.

No, kako nije izgrađen poslovni dio Spaladium centra, čime konzorcij nije ispunio svoju obvezu, Grad je prestao plaćati najam. Arenu su potom napustili radnici koji više nisu primali plaće, isključena je struja... Nakon neuspjelog pokušaja sklapanja predstečajne nagodbe s vjerovnicima, Spaladium arena je nedavno završila u stečaju.

- Spaladium Arena je ponovo dobila struju. Deset dana će trajati čišćenje dvorane i popravci. Zatim slijedi popisivanje imovine „Sportskog grada" za što ću imenovati komisiju. Osim arene i prava građenja, tu je i sva oprema u areni. Paralelno s tim počinjem dogovarati koncerte. Također, za Novu godinu u areni će se Splićani i gosti moći klizati na ledu. Nakon toga uslijedit će razni sajmovi – kaže Perica Mitrović koji detalje ne želi otkriti do skore konferencije za medije na kojoj će izvijestiti javnost o svim dogovorenim aktivnostima.

Sportski grad u stečaju je već zaposlio jednog novog-starog djelatnika - Renca Posinkovića u marketing.