SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
South Central Ventures uložio milijun eura u beogradski TradeCore
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.01.2018. - 10:10:24
BEOGRAD - TradeCore, beogradski fintech startup je dobio investiciju od 3 milijuna dolara, a najviše je uložio regionalni investicijski fond South Central Ventures. 

TradeCore se na tržište probio uz pomoć platforme i jedinstvenih alata za korisnike na globalnom tržištu kapitala i kompanije koje pružaju financijske usluge pojedincima. Planiraju uz pomoć South Central Ventures-a prošire bazu svojih klijenata. Tržište kapitala brzo napreduje i njegova kompleksnost se svakodnevno povećava. Velike i male kompanije stalno traže načine da ostanu u korak s tržištem i prilagode mu svoje poslovanje.

Oni se za pomoć obraćaju TradeCore-u kada žele ostati inovativni, smanjiti troškove, povećati svoje prihode i poštivati sve zakone i regulative. Njihovi klijenti koji pružaju financijske usluge dobivaju cijelu platformu, set jedinstvenih alata i jednostavnih rješenja. Tako mogu ostati fokusirani na svoje korisnike i prošire svoje poslovanje u roku od par tjedna.

U suprotnom, potrošili bi godine na razvoj softvera za rješenje svojih problema. TradeCore razvija više proizvoda i pruža sve usluge koje jedna fintech kompanija može ponuditi. Oni su ti koji svojom inovativnošću i idejama predvode ovo tržište. Iskustvo osnivača i seniorskog tima omogućava kompaniji TradeCore da ne ometano posluje kroz više vertikala —  fintech, regtech, plaćanja i kripto.

TradeCore je u fintech-u ono što je AWS u IT-ju. Koristeći BrokerCloud platformu, klijenti dobivaju sve neophodne komponente umjesto da ulože značajnu količinu svog vremena u razvoj sličnog softvera za osobne potrebe. Na taj način oni sa lakoćom šire svoju infrastrukturu, smanjuju troškove i brže izlaze na tržište sa svojim proizvodom. 

Najpoznatiji TradeCore-ov proizvod je BrokerIQ  — vodeći svjetski CRM za financijske servise, koji pruža jednostavno i jedinstveno rješenje za onboarding klijenata, provjeru dokumenata, procesuiranje plaćanja i praćenje korisnika. Omogućava klijentima da ubrzaju svoj rast, povećaju prihode i konverzije, dok u isto vrijeme utječe na smanjenje koeficijenta promjene korisnika i poboljšava stopu korištenja aplikacije.

Proizvod na kojem trenutno rade — ComplyIQ omogućava klijetima implementaciju napredne provjere svojih korisnika poput KYC i AML. Time će klijenti značajno skratiti proces uvođenja novih korisnika u svoj sistem i moći će provjeravati podatke svojih korisnika. Svi proizvodi kompanije TradeCore su u skladu s internacionalnim propisima, regulacijama i koriste ih kompanije koje posluju na svim velikim tržištima kapitala.

Kompaniju od 2013. vodi izvršni direktor Stefan Pajković. Prije toga je pet godina radio u Deutsche banci kao VP za trgovinu derivata na kamatnim stopama, a potom je zajedno s nekoliko prijatelja pokrenuo i prodao globalnu online brokersku kuću. Tehnički direktor Milan Stanojević se timu pridružio 2014.godine, poslije rada u Vojnoobavještajnoj agenciji i Virtualnom centru za praćenje klimatskih promjena u jugoistočnoj Evropi.