SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BIJELE PAHULJE
 
Snijeg pao u Slavoniji, sjevernoj Hrvatskoj i Gorskom kotaru
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.11.2018. - 08:12:55
ZAGREB - Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Slavoniji i sjevernoj Hrvatskoj. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Lici. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima te je potrebno voziti vrlo oprezno.

Trenutno pada u Bednji, Bilogori, oko Čakovca, Karlovca, Krapine, Siska, na Sljemenu...

Pretežno oblačno bit će cijeli dan, u unutrašnjosti povremeno s kišom, susnježicom i snijegom. Na Jadranu prijepodne djelomice sunčano, a na krajnjem jugu može pasti malo kiše, poslijepodne i navečer kiše će mjestimice biti i drugdje duž obale.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije bura će okrenuti na umjereno jugo koje jačati prema kraju dana.

Najviša dnevna temperatura između 1 i 5 na kopnu te 10 i 15 °C na Jadranu.

Pretežno oblačno, na Jadranu kiša, u Dalmaciji obilnija i ponegdje praćena grmljavinom. U unutrašnjosti će snijeg prelaziti u kišu te slabjeti, ujutro u istočnim, a od sredine dana u zapadnim predjelima. Najviše oborine bit će u Gorskom kotaru i Lici gdje je moguća i pothlađena kiša.

Vjetar u kopnenim predjelima umjeren, na udare mjestimice i jak sjeveroistočni i istočni. Jaka i olujna bura na sjevernom Jadranu te jugo u Dalmaciji tijekom dana u slabljenju.

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -2 do 2, na sjevernom Jadranu od 3 do 8, a u Dalmaciji od 8 do 13 °C. Najviša dnevna od 1 do 6, na obali i otocima većinom od 10 do 15 °C, na jugu ponegdje i viša.