SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KAZNA
 
Slovenski regulator će Agrokoru izreći višemilijunsku kaznu zbog Costelle
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.09.2019. - 14:42:00
Zadnja izmjena: 03.09.2019. - 17:25:35
LJUBLJANA - Slovenska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) će Agrokoru izreći višemilijunsku kaznu zbog Costelle, piše ljubljanski Dnevnik.

Kupac Costelle trebao je prijaviti koncentraciju AVK-u, ali to nije učinio. Nakon što su to saznali u AVK-u, započeli su postupak provjere usklađenosti koncentracije protiv Agrokora.

Ardeya Global iz Dubaija uvrštena je kao vlasnik Costelle-a u poslovni registar i Ali Saeed Omar Alameri u registar stvarnih vlasnika. Ardeya Global preuzeo je Costello 2016, a godinu dana kasnije švicarska tvrtka Agrokor AG postala je vlasnik Alsafi Partners iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vlasnika Ardeye Global.

Podsjetimo, usred najveće krize, samo mjesec dana prije nego što će prije dvije godine potpisati predaju Agrokora na upravljanje državi, Todorić sklonio preko Švicarske u Dubai pet milijuna eura.

U tom trenutku, u ožujku, vladala je opća panika u Hrvatskoj: Todorić je tražio pomoć države, nije imao za isplatu plaća radnicima, dobavljači su već krenuli s obustavom robe, a 60.000 radnika Agrokora u Hrvatskoj i regiji strepilo je hoće li završiti na ulici.

O spornoj transakciji oglasio se Ivica Todorić, koji je putem Twitera poručio da je riječ o 'najlegitimnijoj poslovnoj transakcija prema ugovoru za kupnju izvora i postrojenja za proizvodnju vode Costella u Sloveniji'.