SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRITISCI
 
Slaba funta i kasniji Uskrs pogodili poslovne rezultate EasyJeta
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 16.05.2017. - 10:28:05
LONDON - Britanski niskobudžetni prijevoznik EasyJet zabilježio je veći gubitak u prvoj polovici svoje financijske godine u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, dijelom zbog utjecaja slabije funte i kasnijeg Uskrsa.

Zrakoplovna kompanija zabilježila je gubitak od 212 milijuna funti u prvih šest mjeseci svoje financijske godine, odnosno od listopada prošle do kraja ožujka ove godine.

To je više u usporedbi s gubitkom od 21 milijuna funti u istom razdoblju godinu dana ranije, kada je Uskrs bio u ožujku te prije nego što je tečaj funte pogođen britanskom referendumskom odlukom o izlasku iz EU.

Međutim, iz EasyJeta poručuju kako je njihova poslovna izvedba bila 'elastična', a kako su gubici u skladu s tržišnim očekivanjima.

Ukupno, prihodi su porasli 3,2 posto, na 1,83 milijarde funti, a ostvaren je i rekordan broj prevezenih putnika u šest mjeseci, njih 33,8 milijuna, što je 9 posto više u odnosu isto razdoblje godinu ranije.

EasyJet je također objavio kako će u lipnju pokrenuti dosad najveći natječaj za regrutaciju pilota, s obzirom da traži 450 dodatnih pilota.