DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USKORO ODLUKA
 
Škoda gradi novi pogon u Turskoj ili Bugarskoj
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 23.05.2019. - 15:27:00
Zadnja izmjena: 23.05.2019. - 21:48:50
PRAG - Najveći češki proizvođač automobila, Škoda iz Mlade Boleslave, svoju novu fabriku izgradiće ili u Turskoj ili u Bugarskoj.

Zasada nije poznato da li će novu fabriku koja će osim škodinih modela proizvoditi i druge modele koncerna Volkswagen. Takođe, još uvek se ne zna da li će novom fabrikom rukovoditi sama Škoda.

"Definitivno su izabrane Turska, gde je solidna infrastruktura ali nesigurno političko okruženje a druga ozbiljna lokacija je stabilnija Bugarska koja je deo Evropske unije", kazao je o izboru dva finalna kandidata lider sindikata u Škodi Jaroslav Povšik.

Sindikati Škode će zahtevati procenu da li će izgradnja nove fabrike u inostranstvu uticati na nezaposlenost u Češkoj i koliko će doprineti dobiti Škode.

"Naravno da nam je stalo da sve protiče pod patronatom i na osnovu principa Škode ali deo nadzornog saveta ima drugačije mišljenje. Politički to nije jednostavno", kazao je direktor škode Bernhard Majer da nije još sigurno da će novom fabrikom u Turskoj ili Bugarskoj upravljati Škoda a ne VW.