SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
KUPOVINA
 
Sirijski investitor kupio zgradu Interinvesta i pravi biznis centar
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 15.10.2017. - 19:04:08
SARAJEVO - Sirijac Abdulah Mehdi kupio je zgradu Interinvesta u Sarajevu koja je godinama bila prazna, a koju namjerava pretvoriti u biznis centar. 

"Zahvaljujući saradnji sa bh. partnerima odlučio sam investirati u BiH kako bih omogućio otvaranje biznis centra. Siguran sam da je ova zemlja dobra prilika za pokretanje biznisa“, kazao je Mehdi za FTV. 

Pri kraju su završni radovi nakon kojih će zgrada biti pretvorena u biznis centar a Mehdi računa i da će od naselja u kojem je smještena napraviti novo gradsko poslovno središte. Nakon višemjesečnog istraživanja odlučio je da investira u zgradu koja je osam godina bila prazna. 

„U zgradi je potrebno još mnogo toga uraditi, ali već u narednih nekoliko mjeseci biće ovo jedna od najmodernijih zgrada u Sarajevu i najbolji biznis centar. Ovaj dio grada će postati mnogo atraktivniji za ulaganja“, kazao je Mehdi.

 Građevinski radovi su u završnoj fazi pa će do kraja godine više od 15000 m2 biti na raspolaganju različitim domaćim i stranim investitorima. Kako je najavljeno, u biznis centru će se naći i neke od najvećih globalnih i domaćih kompanija. Zgrada Interinvesta u Sarajevu izgrađena je 2008. godine.