SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠTRAJK
 
Sindikati: U utorak štrajk u cijeloj zemlji
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 15.11.2019. - 15:02:40
ZAGREB - Prosvjetni sindikati objavili su na konferenciji za javnost kako će u utorak biti štrajk u cijeloj zemlji, dok će u ponedjeljak nastavu imati sve županije zbog pijeteta prema obljetnici pada grada Vukovara.

– U utorak se štrajka u svim županijama – kazao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske dodajući kako će štrajk u ponedjeljak preskočiti zbog pijeteta.

Mihalinec je komentirao najave Vlade kako neće više plaćati dane provedene u štrajku.

– Premijer time šalje poruku cijeloj javnosti da obrazovanje uopće nije važno. Premijer takvom odlukom kažnjava djecu i roditelje. Svaki dan koji će se nadoknađivati vrijedi dvostruko i dvostruko više stoji proračun – rekao je Mihalinec koji se osvrnuo i na resornu ministricu Blaženku Divjak.

– Ako ministrica podržava prijetnju da štrajk neće biti plaćen, onda nema ni našu podršku – rekao je Branimir Mihalinec i dodao: "Svatko tko pomisli da sindikati ne žele dobro djeci, u krivu je. Sve primjedbe šaljite premijeru."

Mihalinec je potvrdio kako je zbog štrajka moguće pomicanje datuma državne mature. – Nijedan datum nije uklesan u kamenu, ali cijela nastavna godina završit će u redu. Vlada je ta koja može ograničiti broj sati i količinu znanja koja treba biti prenesena djeci. Sindikati nisu kočničari, već Vlada – ustvrdio je predsjednik Sindikata. – Možete nam sve oduzeti, ali ne i dostojanstvo – izjavila je Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja. Podsjećamo, danas je 26. dan otkako su prosvjetni sindikati u štrajku.