SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Silk Road Festival: Hrvatsko-kineska glazbena manifestacija u Areni
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.08.2017. - 16:15:00
Zadnja izmjena: 10.08.2017. - 17:36:52
PULA - Svjetski poznati mongolski Haya band, virtuoz na klaviru 'zlatnih prstiju' Muye Wu i najpoznatiji kineski glazbeni inovator Zhihui Li sa svojim bogatim glazbenim opusom nastupit će na Silk Road Festivalu koji će se u petak, 11.kolovoza, održati u pulskoj Areni.

Uz renomirane kineske glazbenike nastupit će i naša poznata akademska glazbenica, violončelistica Ana Rucner kao gošća ove, do sada, najveće hrvatsko-kineske glazbene manifestacije, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Silk Road Festival najavili su glazbenici koji će nastupati u Areni. New age glazbenik Zhihui Li dolazi u pratnji svojih glazbenika koji će inovatorski spojiti nespojivo koristeći moć bubnjeva, perkusija, basa, gitare, violine, kineske citre, puhačkih instrumenata i osebujne vokalne izvedbe.

"Nije važno što dolazim na relativno malo tržište, važno je da ćemo sutra komunicirati srcima te se nadam da će publika doista uživati', rekao je Zhihui Li te dodao kako će posjetitelji imati priliku doživjeti svirku na više od 2000 godina staroj bambus flauti te drugim vrlo starim instrumentima.

Muye We poznat je kao pijanist zlatnih prstiju, a u Areni će nastupiti s Anom Rucner. "Vrlo sam počašćen da ću sutra imati priliku nastupiti s Anom", rekao je Muye We.

Haya band je jedan od najpoznatijih i često nagrađivanih bendova koji spaja tradicionalnu mongolsku kulturu s crossover i svjetskom glazbom.

Pokrovitelji Festivala su Hrvatsko-kineski kulturni centar, Arena Hospitality Group i Kinesko Jugoistočno Europska Poslovna Asocijacija (CSEBA) čiji predsjednik Mario Rendulić ističe da upravo investicije jasno ukazuju kakav je interes Kine za Hrvatskom, a kultura snažno podržava i gospodarske aspiracije.