SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PAD
 
Siemens zabilježio pad dobiti od 6%
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 01.08.2019. - 18:07:04
BERLIN - Njemački industrijski konglomerat Siemens izvijestio je u četvrtak da mu je neto dobit u drugom tromjesečju iznosila 1,1 milijardu eura, što je za šest posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

No prihodi Siemensa, koji proizvodi niz proizvoda - od vjetrenjača i vlakova do medicinskih skenera, porasli su za četiri posto, na 21,3 milijarde eura, pokazuje izvješće.

Njemački moćni industrijski sektor usporava jer potražnju za njegovim proizvodima pritišću neizvjesnosti zbog američko-kineskog trgovinskog sukoba, mogućnosti izlaska Britanije iz EU-a bez dogovora i nestabilnosti na tržištima u razvoju. Zbog toga redom trpe proizvođači automobila, auto dijelova i alatnih strojeva.

"Kao što se to već neko vrijeme primjećuje, geopolitika i geoekonomija štete inače pozitivnoj investicijskoj klimi", rekao je izvršni direktor Joe Kaeser.

Navodi i da će zahvaljujući poslovanju željeznica, svijetloj točki u poslovanju u ovom kvartalu, kao i urednom izvršavanju projekata, Siemens moći ostvariti svoje godišnje ciljeve u ovoj poslovnoj godini koja završava krajem rujna. Siemens je zadržao svoju procjenu umjerenog rasta prihoda i dobiti u ovoj godini.