DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PATENTI
 
Siemens u 2018. pretekao Huawei i prijavio najveći broj patenata u Europi
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.03.2019. - 23:02:42
LONDON - Njemačka kompanija Siemens objavila je da je tijekom 2018. godine prijavila najviše patenata u Europi i tako zauzela prvo mesto na rang listi prijava Europskog ureda za patente. 

Siemens je sa 2.493 patenata potisnuo prošlogodišnjeg lidera Huawei na drugo mjesto, nakon koga slijede Samsung i LG.

U 2017. godini Siemens je zauzimao drugo mjesto po broju prijavljenih patenata, a posljednji put nalazio se na prvom mjestu u Europi 2011. godine.
Više od 25% patenata Siemensa prijavljeni su u sektoru Industrije 4.0 i digitalizacije, u kojoj je kompanija podnijela znatno više prijava za prava intelektualnog vlasništva nego prethodne godine, a bilo je i više prijava u sektorima umjetne inteligencije i cyber sigurnosti.

- Ovakvo rangiranje dokazuje da Siemens kontinuirano i dosljedno ostvaruje izvanredne rezultate rada na inovacijama, posebno kada su u pitanju digitalne tehnologije. Mi nismo fokusirani samo na brojnost patenata, već i na kvalitetu i široku regionalnu pokrivenost našim pravima zaštite. Digitalizacija i važnost uslužnog poslovanja, prije svega, širu pokrivenost čine neophodnom - rekao je Beat Weibel, direktor Odjela za intelektualno vlasništvo u kompaniji Siemens.