GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens kupio indijskog proizvođača električne opreme C&S Electric

Siemens kupio indijskog proizvođača električne opreme C&S Electric
SHOPPING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 17:32
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemački industrijski konglomerat Siemens objavio je u petak da je kupio indijskog proizvođača električne opreme C&S Electric za 267 milijuna eura.

Indijska kompanija proizvodi dijelove za niskonaponske razvodne uređaje, mjerne uređaje i druge proizvode koji se koriste za prijenos i distribuciju električne energije, priopćio je Siemens.

Zapošljavaju 5.000 radnika a procjenjuju da su prošle godine ostvarili prihode od oko 150 milijuna eura, uz operativnu maržu od 10 do 15 posto, navodi njemačka kompanija.

Kupnja C&S-a vremenski se poklopila s reorganizacijom Siemensova poslovanja s fokusom na 'pametnu' infrastrukturu i industrijsku automatizaciju uoči izdvajanja poslovanja s energijom u samostalnu tvrtku.

Izvršni direktor odjela niskonaponskih proizvoda u Siemensovom poslovanju Smart Infrastructure Andreas Matthe rekao je da će im kupovina C&S-a pomoći da plasiraju te proizvode na indijsko tržište, koje godišnje raste oko šest posto.
Siemens želi povećati svoju prisutnost u indijskom sektoru visokogradnje i niskogradnje i infrastrukture, poput zračnih luka, rekao je Matthe.

„Indija spada među najbrže rastuća tržišta na svijetu i puno toga treba napraviti na području infrastrukture i poboljšanja opskrbe energijom”, kazao je čelnik njemačke kompanije.

Da bi se uključio na to tržište, Siemens mora osigurati jeftinije proizvode iz lokalne proizvodnje, dodao je.
Akvizicija će Siemensu osigurati i odskočnu dasku za izvoz proizvoda u druge azijske zemlje, što Siemens smatra ključnim pokretačem rasta za odjel Smart Industries.

Tagovi: Siemens, C&S Electric
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE