SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Sibur Neftekhim zainteresiran za preuzimanje Petrokemije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.04.2012. - 19:28:00
Zadnja izmjena: 02.04.2012. - 19:32:49
MOSKVA - Sibur Neftekhim, petrokemijska tvrtka-kćer ruskog Gazproma, zainteresirana je za preuzimanje kutinske Petrokemije.
Ruski mediji prenose kako bi državna prodaja Petrokemije u ovom trenutku mogla biti osjetljiva, no kako bi Sibur mogao početi kupovati i dionice koje kotiraju na burzi.

Doznaje se kako bi već u travnju u Hrvatsku moglo doći nekoliko predstavnika ruskih tvrtki koje su zainteresirane za ulaganje kako bi se nastavili razgovori o otvorenim temama i, po mogućnosti, nešto konkretizirali.

Sibur je inače vodeća petrokemijska kompanija u Rusiji i istočnoj Europi. Proizvodi više od 2.000 raznih proizvoda a zapošljava preko 30.000 radnika u 20 ruskih regija.

Kemijski sektor danas je bio iznimno živahan. Riječ je o Yarinom preuzimanju 20 posto udjela u IC Potashu te BASF-ovoj prodaji poslovanja u Belgiji ruskom EuroChemu.

Dionice Petrokemije u ožujku su bile pravi burzovni hit. Bila je druga po ostvarenom prometu u prošlom mjesecu sa 45,2 milijuna kuna, a u mjesecu u kojem su se pojavile i špekulacije o privatizaciji te tvrtke, zabilježila je visoki postotni rast cijene, za 36,5 posto, na 275 kuna.

You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.