SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SELIDBA
 
Šest ponuda za novo sjedište ACI-ja u Rijeci
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 13.09.2018. - 19:00:28
RIJEKA - Iako je rok za predaju ponuda na natječaj kojim je ACI tražio prostor za preseljenje sjedišta iz Opatije u Rijeku istekao još 20. kolovoza, još nije odabrana najpovoljnija ponuda, potvrdio nam je član Uprave nacionalnog lanca nautičkih marina Juraj Bukša.

Na natječaj je pristiglo ukupno šest ponuda, a svih šest zadovoljava osnovne uvjete natječaja – uredski prostor minimalne površine 1.000 metara kvadratnih, s najmanje 25 odvojenih uredskih prostora, te po tri sanitarna čvora za žene i muškarce. Osim toga, prostor mora biti odmah useljiv, bez potrebe za radovima na uređenju, s osiguranim kolnim pristupom i najmanje deset parkirnih mjesta. Uvjet je i da prostor mora biti unutar prve zone javnog gradskog prijevoza na području Grada Rijeke.

Ponude su poslale tvrtke Ribenz, u vlasništvu Joze Kalema, koja je ponudila prostor u poslovnoj zgradi uz Hotel Bonavia, Agram live s prostorom u zgradi Euroherca, odnosno nekadašnjeg Croatia line-a, Amec, u vlasništvu Mirka Pavičića, koji je ponudio prostor u zgradi Domusa na Školjiću, tvrtka Zgrada, s prostorom nekadašnjeg PBZ-a u Starom gradu, Ruting koji nudi zgradu u Osječkoj ulici, te Erste banka sa zgradom u kojoj su bili smješteni IHG i Cerini.

– Svih šest ponuđenih prostora smo obišli zadovoljava uvjete tražene natječajem. Postupak evaluacije je još u tijeku, pažljivo ćemo razmotriti sve detalje svih ponuda, a nakon toga predložiti najbolje rješenje – rekao je Bukša.

Na pitanje o kuloarskim pričama po kojima je prostor unaprijed odabran, odgovorio je kako je riječ o besmislicama jer odluku o preseljenju i odabiru prostora ne donosi uprava društva.

– Nemamo nikakvih favorita, a najbolja ponuda bit će odabrana na temelju objektivnih kriterija. Odluku mora u konačnici donijeti Nadzorni odbor, ali i Skupština ACI-ja, koja jedina ima ovlasti odlučivanja o promjeni sjedišta društva. Očekujem da će odluka biti donesena do kraja ovog mjeseca – rekao je Bukša.

Kriteriji za odlučivanje su u prvom redu visina mjesečne zakupnine po metru kvadratnom, zatim visina mjesečnih režija, ali i uređenost prostora. Zgrada u kojoj je do sad bilo smješteno sjedište ACI-ja u Opatiji u vlasništvu je države, a bit će ponuđena ili u najam ili na prodaju.