SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LETOVI
 
Šest kineskih prijevoznika zainteresirano za letove prema Hrvatskoj
Autor/izvor: SEEbiz / Ex-Yu Aviation News
Datum objave: 26.05.2019. - 12:44:14
ZAGREB - Šest zrakoplovnih tvrtki iz Kine izrazilo je interes za pokretanje letova za Hrvatsku. 

Kineska investitorica Yu Jiang, čija je tvrtka spremna preuzeti hotel Zagorje u Kumrovcu, istaknula je da bi uskoro trebali započeti mnogo očekivani letovi između dviju zemalja. 

"Jedno od pitanja za kineske turiste je da se moraju prebaciti preko druge zračne luke kako bi stigli u Hrvatsku. Trenutno pregovaramo s nekoliko zrakoplovnih tvrtki o uvođenju non-stop usluga iz Kine u Hrvatsku. Imamo šest zainteresiranih prijevoznika i vjerujem da ćemo uskoro moći najaviti prve letove između naših dviju zemalja ", kazala je Yu, piše Ex-Yu Aviation News.

Tvrtka gospođe Yu usko surađuje s kineskom Kineskom jugoistočno europskom poslovnom asocijacijom (CSEBA), koja već neko vrijeme zagovara letove između dviju zemalja. CSEBA je ranije napomenula da je Hainan Airlines "vrlo zainteresiran" za započinjanje letova za Hrvatsku. 

"Razgovarali smo o mogućnosti da Hainan Airlines uvodi non-stop letove iz Kine u Hrvatsku, najvjerojatnije u Zagreb. Pokretanjem ove usluge povećao bi se broj kineskih turista u Hrvatsku", kazala je Udruga. 

Hrvatsku je u 2018. godini posjetilo ukupno 233.630 kineskih državljana, što predstavlja značajan porast od 46,7% u odnosu na prethodnu godinu.

Zračna luka Zagreb je ranije napomenula:

"Očekujemo finalizaciju razgovora o dolasku kineskog prijevoznika jer Hrvatska postaje sve veći interes za kineske turiste. U Hrvatskoj je sve veći broj kineskih ulaganja i vjerujemo da ćemo moći pronaći zajednički temelj za uvođenje letova iz kineskog grada."

U siječnju se hrvatski ministar za more, promet i infrastrukturu Oleg Butković sastao sa svojim kineskim kolegom u Pekingu kako bi već ove godine krenuli letovi za Zagreb. Butković se također sastao s predstavnicima kineskih prijevoznika.