SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROJEKTI
 
Šarović: S Kinezima u Dubrovniku o energetskim projektima
Autor/izvor: SEEbiz / SRNA
Datum objave: 10.04.2019. - 18:42:25
SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović rekao je Srni da će u Dubrovniku razgovarati sa delegacijom kineske firme "Gedžuba" o ključnim infrastrukturnim i energetskim projektima.

Šarović je naveo da će nastojati da se u završni projektni dokument uvrste i najvažniji projekti putne i energetske infrastrukture kandidovani iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Na marginama dvodnevnog Samita zvaničnika u okviru saradnje Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji sutra počinje u Dubrovniku, Šarović će se sastati sa premijerom Kine Li Kećijangom i predsjednikom Vlade Hrvatske Adrejom Plenkovićem.

Šarović je naveo da će u okviru Samita u Dubrovniku biti održan Privredno-trgovinski forum na kojem će učestvovati brojni privrednici iz 16 zemalja, koji će sa predstavnicima kineskih kompanija razmijeniti iskustva i razmotriti mogućnosti saradnje u industriji, inovacijama, turizmu, te ulaganja u infrastrukturu.

On je rekao da je na Samitu planirana plenarna sjednica predsjednika i članova delegacija svih zemalja, dok će na Privredno-trgovinskog forumu učestvovati firme iz BiH i potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković.

Delegaciju BiH na Samitu u Duborvniku predvodiće predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić.