SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NA VRHU
 
Sarajevo-osiguranje vratio lidersku poziciju na tržištu u Federaciji BiH
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.06.2017. - 20:45:05
SARAJEVO - Prema objavljenim podacima Agencije za nadzor osiguranja u Federaciji Sarajevo-osiguranje je ponovo lider na tržištu Bosne i Hercegovine u oblasti osiguranja, ispred Uniqa osiguranja i Euroherca, sa više od 24 miliona KM premija u prvih pet mjeseci ove godine, javlja agencija Patria.

Sarajevo-osiguranje je, prema zvaničnim podacima Agencije, povećalo premijski prihod za oko 650.000 KM, u odnosu na isti period 2016.

Iz objavljenih podataka vidi se i to da je ova osiguravajuća kuća u martu ostvarila premijski prihod nešto veći od 6 miliona KM, što je ujedno i najveći premijski prihod na tržištu osiguranja u zemlji.

Direktor Sarajevo-osiguranja Arif Kulić nije želio mnogo komenatrisati ove rezultate. On je za agenciju Patria rekao da novo rukovodstvo, imenovano prije 11 mjeseci na čelo ovog društva nastavlja sa stabilizacijom kompanije te da se nadaju još boljim poslovnim rezultatima do kraja 2017.

Sarajevo-osiguranje je posljednjih nekoliko mjeseci radilo pod snažnim političkim pritiskom, nakon što je Vlada objavila da želi prodati 45 posto udjela u ovoj osiguravajućoj kući.