SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VLASNIŠTVO
 
Saponia prešla 50% vlasništva u Maraski
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.09.2019. - 08:48:40
OSIJEK - Društvo Saponia d.d. dobilo je informaciju da je Središnje klirinško depozitarno društvo postupilo po zahtjevu Saponije d.d. i izvršilo prijenos dionica Maraske d.d. s pripojenog društva Dalmatien Beteiligungs na društvo preuzimatelja Saponia d.d.

Time je Saponia stekla 293.815 dionica Maraske d.d. što iznosi 20,58 % od ukupnog broja dionica Maraske d.d., tako da je Saponia d.d. postala vlasnik ukupno 755.165 dionica, što iznosi 52,90 % od ukupnog broja dionica Maraske d.d. a što daje isti postotak glasačkih prava.

Pripajanje pripojenog društva Dalmatien Beteiligungs GmbH, Bahnhofstrasse 45, 9020 Klagenfurt am Wörthersee, Austrija, društvu preuzimatelja Saponia d.d.. obavljeno je na temelju Zajedničkog plana pripajanja. 

U okviru postupka prekograničnog pripajanja, izvršen je prijenos imovine društva Dalmatien Beteiligungs GmbH, u cjelini i sa svim pravima i obvezama, na Saponiju, čime je ostvarena pretpostavka za prijenos dionica Maraske d.d. koje je držalo društvo Dalmatien Beteiligungs GmbH, na Saponiju.

Pripajanje društva Dalmatien Beteiligungs GmbH, društvu preuzimatelja Saponia d.d. upisano je u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku.