SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STAVOVI
 
Ružić: Bojkot će od opozicije napraviti društvo mrtvih pesnika
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 17.11.2019. - 10:55:01
BEOGRAD - Funkcioner SPS-a Branko Ružić izjavio je da je evidentno da je vlast bila i da je otvorena za dijalog i dodao da su ishitreni i nepromišljeni potezi dela opozicije nju samu dovela u bezizlaznu situaciju.

- Ishitreni i nepromišljeni potezi opozicije kao i pokušaj da vanstitucionalno promene vladajuću koaliciju koja ima predominantnu podršku građana Srbije, dovelo ih je u bezizlaznu situaciju njihovom krivicom", rekao je Ružić za Blic i dodao da bi taj deo opozicije, ako ne izađe na izbore postao „društvo mrtvih pesnika u političkom smislu".

Govoreći o dijalogu vlasti i opozicije uz posredovanje EU on je rekao da postoji korist od dijaloga kao i da je svima jasno da je „vladajuća koalicija učinila i čini niz koraka u zakonskim okvirima koji vode ka kristalisanju i poboljšanju sveopštih uslova" izbora.

Odgovarajući preporuke EU posrednika za veću tačnost i transparentnost biračkog spiska Ružić, koji je ministar uprave i lokalne samouprave u čijoj je nadležnosti birački spisak, rekao je da birački spisak nikada nije bio ažurniji. „Biće uređena baza podataka i ni na koji način to ne može da predstavlja uzrok bilo koje izborne manipulacije", zaključuje on.