SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JADRAN
 
Rusi od LRH kupili nekretnine u Medveji za 3,1 milijuna eura
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 23.08.2014. - 09:34:21
MEDVEJA - Liburnia Riviera Hoteli za 3,1 milijun eura prodali su Rusima vrlo atraktivne nekretnine, vilu i zemljišta u Medveji.

Riječ je o tri parcele koje se rasprostiru na gotovo tri tisuće kvadrata, na kojoj se nalazi i villa Siam te nekoliko bespravno sagrađenih kućica u kojima žive nekadašnji djelatnici Liburnija Riviera Hotela, piše Novi list.

Parcele u Medveji kupila je tvrtka za trgovinu i ugostiteljstvo Trade Concept Limited d.o.o. Zagreb, čiji je osnivač tvrtka sa Cipra, a direktorica Maria Khairova. Obzirom da su na jednoj od tri prodane parcele, koja se nalaze uz samo more, a koje ujedno graniče sa dvorištem Todorićeve vile, izgrađeni bungalovi koji navodno nisu legalizirani, a u kojima žive nekadašnji djelatnici LRH-a, teren je dosad bio opterećen i sudskim sporovima.

Međutim, čini se da su se i po tom pitanju dogodile promjene, te su sudski sporovi zbog kupoprodaje povučeni. Naime, prema ugovoru o kupoprodaji nekretnina u Medveji prodavatelj (LRH) se obvezuje da u roku od tri dana od isplate kupoprodajne cijene dostavi kupcu dokaz o povlačenju tužbi i odricanja od tužbenog zahtjeva.

Villa Siam nekad je bila odmaralište SUP-a, a potom je iz vlasništva Općine Lovran prešla u vlasništvo još uvijek najvećeg opatijskog hotelijera (LRH) koji ju je ovog ljeta prodao. Ruski je kupac tako došao do vrlo atraktivnog terena na obali, no potvrdu toga nismo uspjeli dobiti niti od bivših vlasnika (LRH), ni od člana NO LRH-a, već na terenu od stanara bungalova koje smo zatekli dok su iseljavali.

Stanari su nam odmah potvrdili da je njihov susjed ruski naftaš, koji već posjeduje obližnju Villu Medveja, odlučio kupiti i ove parcele, bungalove i Villu Siam. Za jučerašnjeg jutra većina stanara iz bungalova i ville već je iselila, a preostalima je dan rok za iseljenje do 5. rujna. Stanari bungalova koje smo zatekli na licu mjesta ispričali su nam zbog čega su odlučili prihvatiti