SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
PRODAJA
 
Rostec prodaje još 25% vlasništva u Kalašnjikovu
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 27.12.2016. - 18:36:03
MOSKVA - Ruska državna kompanija Rostec se nada da će privatnim investitorima u narednoj godini prodati još 25 odsto udela u koncernu “Kalašnjikov”, najvećem ruskom proizvođaču oružja, izjavio je danas generalni direktor Rosteca, Sergej Čemezov.

"Kalašnjikov posluje uspešno. Nadamo se da ćemo naredne godine prodati još 25 odsto akcija istim investitorima, Andreju Bokarevu i Alekseju Krivoručki", dodao je Čemezov, a prenosi ruska agencija Tas s.

U jesen 2013. godine, rukovodstvo Rosteca je odlučilo da 49 odsto akcija koncerna “Kalašnjikov” prenese na privatne investitore, Alekseja Krivoručku koji je imenovan za generalnog direktora “Kalašnjikova”, i Andreja Bokareva, predsednika i osnivača kompanije Transmašholding.

Prema uslovima iz tog ugovora, Krivoručko i Bokarev su se obavezali da će uložiti 2,6 milijardi rubalja (47 miliona dolara) u razvoj kompanije, dok je Rosteku ostao kontrolni paket akcija u “Kalašnjikovu”.

Proizvodi “Kalašnjikova” se izvoze u 27 zemalja sveta, među kojima su SAD, Velika Britanija, Nemačka, Norveška, Italija, Kanada i Tajland.