SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Rimac Automobili grade tvornicu u Kini
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.03.2018. - 08:06:24
ZAGREB - Rimac Automobili i Camel grupa ugovorili su da će do kraja ove godine izgraditi u Kini tvornicu električnih motora i baterija vrijednu milijardu kuna.

U tvornicu e-motora i baterija vrijednu 158,2 mil. USD Rimac će uložiti znanje i pet milijuna eura, a dobiti 40% vlasništva.

Ovakav epilog nije iznenađenje zna li se kako je sam Mate Rimac nedavno izjavio kako mu preko 80 posto proizvodnje otpada na Kinu.

Osim toga, riječ je zapravo o realizaciji plana najavljenog još u rujnu prošle godine kad je kineska Camel grupa potvrdila kako namjerava investirati 30 milijuna eura u Rimac automobile i Greyp Bikes Mate Rimca. 

Ugovor predviđa kupnju B serije povlaštenih dionica. Iz Camela su potvrdili kako su potpisali okvirni sporazum o investiranju u kompaniju. Konkretno, investirat će 27 milijuna eura u Rimac Automobile i 3 milijuna eura u Greyp. 

Rimac Automobili, kompanija koja izrađuje komponente i dizajn za klijente poput Aston Martin Lagonde i Koenigsegg Automotive utrostručila je svoju vrijednost od 2014. i sada se procjenjuje da vrijedi više od 200 milijuna eura.