GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ressler ipak odlučio podržati Plenkovića

Ressler ipak odlučio podržati Plenkovića
HDZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2020 / 14:12
Autor: SEEbiz / Novi list / N1 info
ZAGREB - HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler u velikom intervjuu za nedjeljno izdanje Novog lista otkrio je da će na unutastranačkim izborima u HDZ-u podržati aktualnog predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića.

Karlo Ressler nedavno je u N1 Studiju uživo rekao da nitko od njega neće imati a priori bjanko podršku što se u više navrata protumačilo kao njegovo okretanje leđa Andreju Plenkoviću.

"U fazi smo kada nitko od kandidata neće imati a priori bjanko podršku od nikoga, razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku", izjavio je prije nekoliko tjedana Ressler na televiziji N1, a sada u Novom listu tvrdi da je za njega ipak Plenković najbolji odabir i dodaje da je bio žrtva "neutemeljenih interpretacija".

Na pitanje hoće li se i sam kandidirati te koga će podržati za predsjednika HDZ-a, Ressler kaže da u demokratskom procesu unutar HDZ-a trebaju sudjelovati svi, prenosi Jutarnji.hr.

"Odgovornost svakog člana je izreći svoje mišljenje o tome kako osnažiti HDZ da budemo spremni za parlamentarne izbore. Preduvjet za to je da razgovaramo otvoreno i iskreno jedni s drugima. Trebamo biti realni i prepoznati sva postignuća koja su ostvarena, ali isto tako prepoznati da je HDZ trenutno pred izazovima na koje treba znati dobro odgovoriti. Ovo je prilika da se konsolidiramo, da ojačamo stranku, da izvučemo pouke iz prethodnih izbora i biramo kandidate koji su se dokazali svojim radom, sposobnošću i osobnim integritetom te mogu donijeti pobjedu HDZ-a na izborima. Uvjeren sam da iz ovih unutarstranačkih izbora možemo izaći jači", rekao je Ressler.

Dodao je da njegova izjava na N1 televiziji nije trebala ni po čemu biti sporna.

"Meni se to čini kao dosta normalan stav. Bilo je i neutemeljenih interpretacija koje su išle puno dalje od onoga što sam rekao. Ali prošlo je vrijeme polaganja nekakvih političkih zakletvi vjernosti. Godine 2020. se ne može očekivati razmišljanje u kategorijama političkih prisega, a posebice unaprijed, prije nego su i raspisani izbori. Moramo inzistirati na znanju i poštenju, nastaviti s modernizacijom HDZ-a i prilagodbom izazovima današnjice. Moramo objektivno sagledati rezultate, sve ono što je napravljeno, ali i kako osnažiti HDZ. I zbog svega toga smatram da je na unutarstranačkim izborima Andrej Plenković najbolji odabir za HDZ, ali isto tako smatram da je iznimno važno da se u vodstvu HDZ-a okupe svi dijelovi stranke", rekao je Ressler u intervjuu za Novi list.

Kratko se osvrnuo na kandidaturu Plenkovićevih oponenata, Mire Kovača, Davora Ive Stiera i Ivana Penave. Kaže da je dobro da će biti više kandidata, a na pitanje novinara progovorio je o svom odnosu sa Stierom:

"Poštujem ga, slažemo se oko puno toga i vjerujem da ćemo i ubuduće kvalitetno surađivati."

Tagovi: Karlo Ressler, Andrej Plenković, HDZ
PROČITAJ I OVO
Tko je Miroslav Šeparović?
SKICA ZA PORTRET
Tko je Miroslav Šeparović?
ZAGREB - Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović rođen je u Blatu na Korčuli i sudac je tridesetak godina.
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
PORUKE
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
ZAGREB - Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, samo za Dnevnik Nove TV prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
SISAK - "Ljudima treba spas, ali ne spas od nas, nego od ovih koji rade državni udar", govori Plenković.
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
PORUKE
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
ZAGREB - Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo, bila je gošća Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarala o odluci Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može sudjelovati na parlamentarnim izborima dok ne da ostavku na funkciji predsjednika Republike.
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
VELA LUKA - "Ova ekipa iz Ustavnog suda zemlju gura u krizu. Moja kandidatura je rutinska stvar o kojoj ljudi tek trebaju odlučiti. Prijetnja meni je bez veze, oni su za mene stajske muhe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE