GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Relaks Posušje gradi vjetroeletranu vrijednu 35 milijuna eura

Relaks Posušje gradi vjetroeletranu vrijednu 35 milijuna eura
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2020 / 08:19
Autor: SEEbiz / indikator.ba
POSUŠJE - Relaks d.o.o. Posušje, čiji su vlasnici privrednici Veljko Lončar (Vokel) i Tomislav Marić (KTM Brina), radi na projektu izgradnje VE Oštrc na planini Oštrc iznad Posušja.

Projekt je u fazi ishođenja energetske dozvole. Do sada je za VE izdana lokacijska i okolišna dozvola te još 30-ak raznih dopuštenja i suglasnosti sa nivoa općine, kantona i Federacije, javlja portal Grude.com.

Snaga i smjer vjetra se kontinuirano prati i snima već pet godina s uređajima postavljenim na mjerni stup visine 84 metra na Oštrcu.

Temeljem dobivenih podatka urađene su sve potrebne studije i elaborati koji pokazuju da je lokacija Oštrc jedna od najboljih lokacija za izgradnju vjetroelektrana u BiH.

Električnu energiju iz obnovljivog izvora energije-vjetra, VE Oštrc će proizvoditi s osam vjetroturbina ukupno instalirane snage 28,2 MW.
Planirana godišnja proizvodnja je 94 GW/h električne energije i ona je dovoljna za opskrbu svih kućanstava u Posušju, Grudama i Ljubuškom. Prema Studiji izvodljivosti vrijednost projekta VE Oštrc je 35 milijuna eura i to će biti najveća investicija u jedan projekt u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Relaks d.o.o. Posušje potpisao je ugovor o koncesiji s Vladom ŽZH, temeljem kojeg je stekao pravo da izgradi i koristi vjetroelektranu na lokalitetu Oštrc u Posušju u periodu od 30 godina.

Na ime koncesijske naknade Relaks će plaćati koncesijsku naknadu u iznosu od 2,5 posto od ukupne vrijednosti proizvedene električne energije, a naknada će se dijeliti na dva jednaka dijela između kantona i Općine Posušje, priopćeno je iz Udruge gospodarstvenika Posušje.

Tagovi: Relaks Posušje, vjetroelektrana, VE Oštrc
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE