SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKORDI
 
Rekordni srpanj u Zračnoj luci Franjo Tuđman
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.08.2017. - 16:02:00
Zadnja izmjena: 02.08.2017. - 16:17:12
ZAGREB - Srpanj je bio rekordan mjesec za Zračnu luku Franjo Tuđman, s 351.532 putnika, što je povećanje od 14,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, izvijestili su u srijedu iz zagrebačke zračne luke.

Najprometniji dan bio je 17. srpnja s 12.598 putnika, a još je tri dana bilo više od 12.000 putnika što se u povijesti zagrebačke zračne luke još nije dogodilo.

Rast prometa od 10 posto, traje cijelu godinu, a usluge najprometnije zračne luke u Hrvatskoj u prvih je sedam mjeseci koristilo više od 1,6 milijuna putnika. Povećani opseg posla i prometa prati i povećanje broja djelatnika pa je tako od otvorenja novog putničkog terminala angažirano 118 novih djelatnika, od čega je u radni odnos primljeno njih 96, dok su ostali angažirani za pomoćne poslove, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je rastu broja putnika doprinijela uspostava osam novih linija od kojih su tri linije dvaju novih avioprijevoznika klijenata Zračne luke Franjo Tuđman - Monarcha i Emiratesa.

Croatia Airlines otvorio je četiri nove destinacije iz Zagreba, a postojeće zrakoplovne kompanije povećale su broj frekvencija i kapacitete zrakoplova što je sve izravno utjecalo na značajan kontinuirani porast prometa putnika.

Novi putnički terminal otvoren je krajem ožujka i od tada promet stalno raste, kažu u zagrebačkoj zračnoj luci u kojoj očekuju da će, zahvaljujući postojećim letovima i uvođenju novih, broj putnika ove godine po prvi puta premašiti tri milijuna.