SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONZULTACIJE
 
Rekonstrukcija Vlade: Plenković sazvao vrh HDZ-a
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.07.2019. - 15:14:21
ZAGREB - U Vladi je danas održan sastanak Užeg kabineta Vlade. Održavane su i konzultacije o rekonstrukciji Vlade.

Nakon maratonskog sastanka, u poslijepodnevnim satima stigla je informacija kako će se u 18:30 sati u središnjici HDZ-a održati sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke.

Prethodno, održan je uži kabinet Vlade koji je počeo u 10 sati oko podne priveo se kraju, a u Vladu su došli predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u službenom automobilu te predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić pješice. Ministrica Gabrijela Žalac i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, za koje se špekulira da bi mogli biti ministri koji će ostati bez posla, izašli su zadnji iz Vlade pognute glave i vidno neraspoloženi. Oboje su kazali da su rekli sve što su imali.

Branko Bačić izrazio je nadu da će se izvanredna sjednica Vlade, na kojoj će se glasovati o novim ministrima, čija imena se još ne znaju, održati do kraja tjedna. Ne zna ni kad bi se trebala sastati stranačka tijela. Iako je premijer rekonstrukciju najavio prije tjedan dana, Bačić smatra da čekanje vijesti tko je dio te rekonstrukcije ne traje predugo i da to čekanje ne ometa ministre u radu.

– Svi su ministri u kontaktu s premijerom, pa vjerujem da svoj stav zauzimaju prema razgovoru s premijerom, a ne prema onime što čitaju u medijima. Jako je mnogo špekulacija u javnom prostoru koje ne odgovaraju stvarnom stanju ni na sastancima niti je takvo činjenično stanje. Vi ste stavili dinamiku u javni prostor i sad bi netko trebao prema tome postupati. Mislim da treba pustiti premijeru da to dovrši sa svojim suradnicima i ministrima i uskladi sa svojom koalicijskim partnerima. Ne podcjenjujem medije, ali osoba koja time upravlja i koja je za to odgovorna jest Andrej Plenković. Ne bih donosio odluke samo zbog brzine i dinamike koja je uspostavljena nego, prije svega, neka to budu kvalitetne odluke – objasnio je Bačić.