DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠPIJUNSKE PRIČE
 
Ramljak šaljivo komentirao aferu prisluškivanje
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 22.09.2017. - 12:25:00
Zadnja izmjena: 22.09.2017. - 13:22:08
ZAGREB - Osim političara od strane agenata Obavještajno-sigurnosne agencije BiH prisluškivani su navodno i hrvatski gospodarstvenici. Među njima i direktori Konzuma BiH-a te Velproa, a preko njih i izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak .

Upitali smo Ramljaka zabrinjavala li ga to što se našao na meti BH agenata. On je za tportal poručio kako o tome nema saznanja i ne može komentirati te navode, ali da bi, ako je to točno, bilo bolje da su slušali Dubiozu kolektiv umjesto njega.

Osim Ramljaka prema pisanju Večernjeg lista prisluškivana je i potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Podsjetimo, otkako se preuzeo raščišćavanja situacije u posrnulom koncernu Ramljak je ima daleko više problema s dobavljačima u BiH nego u Hrvatskoj. Tamošnji dobavljači tražili su plaćanje robe u roku, znajući da Konzum to ne može poštovati.

- Konce iz pozadine povlače političari, a sve kako bi bacili Konzum na koljena i potom ga jeftino preuzeli, rekao je za tportal prije nekoliko mjeseci izvor upućen u razgovore Ramljaka i BiH dobavljača.

Konzumu su probleme podjednako radili dobavljači iz Republike Srpske i Federacije, dok su hrvatski dobavljači bili spremni na suradnju i konstruktivne razgovore.

- Oko na Konzum u BiH bacile su neke interesne skupine koje za svoje iscrpljivanje hrvatske tvrtke imaju i političku podršku, tvrdio je tada naš izvor.

Situacija se u međuvremenu smirila i prije desetak dana Ramljak je iz Sarajeva poručio kako se poslovanje Agrokora u BiH stabiliziralo.

- Krenuli smo u provedbu plana da se Mercator vrati u BiH, preuzme svoje dućane i da ćemo dokapitalizirati Konzum i svježim novcem iz Agrokora i prije svega smiriti situaciju s dobavljačima koji će sigurno naplatiti svoja potraživanja', kazao je Ramljak.

Pojasnio je kako trenutačni dug Konzuma BiH prema dobavljačima iznosi 40 milijuna konvertibilnih maraka (oko 20 milijuna eura) a on će biti izmiren na temelju ulaganja svježeg kapitala u tu tvrtku iz Leda i Sarajevskog kiseljaka kao i dijelom iznosa od 15 milijuna eura koji će za BiH biti izravno izdvojen iz sredstava Agrokora.
Ulaganjima u Konzum BiH, kako je rekao Ramljak, Ledo i Sarajevski kiseljak će de facto postati njegovi novi vlasnici.