SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
JASNA PORUKA
 
Pupovac: Za svoje riječi kanim odgovarati, za tuđe ne
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 20.09.2018. - 12:26:33
ZAGREB - 'Zahtjevi dviju braniteljskih udruga za tematskom raspravom u Hrvatskome saboru', tema je konferencije za novinare koju je za točno u podne u Saboru zakazao zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac.

Pupovac je danima šutio, a upravo on trebao je, prema željama pojedinih braniteljskih udruga, biti tema posebne saborske sjednice.

- Izjavu dosad nisam davao dok nisam ocijenio da ona neće dopronositi pojačanju buke, kazao je na početku press konferencije.

Što se tiče odluke predsjednika Sabora da ne uvrsti točku na dnevni red Sabora, ja tu odluku poštujem. Da je odluka i drugačija, također bih je poštovao...

Možda je vrijeme da se o nekim stvarima počne govoriti...', rekao je Pupovac pa podsjetio na početak svog političkog puta.

Pupovac je rekao da je prolazio kroz vrijeme kada su Srbi u različitim sredinama morali početkom devedesetih morali davati izjave lojalnosti na javnim trgovima ili ih potpisivati u tvornicama.

- To svaki od pripadnika srpske zajednice nosi kao najdublju traumu. A onima koji te traume žele produbiti, i strahove pojačati, što se mene tiče - neće!", rekao je.

- Prisegao sam šest puta na hrvatski ustav. Onaj kome to nije dovoljno, neka se zamisli u čemu je problem. Ja za svoje riječi i djela kanim odgovarati, ali za tuđe ne!', rekao je.

Istaknuo je da se ne može izbjeći govoriti o egzodusu Srba iz Hrvatske.

- Ne može se nastaviti manipulativni odnos prema Srbima iz Hrvatske... Volio bih da o ratnim stradanjima Hrvatska i Srbija vode razgovor i da se vrate na stazu normaliziranja odnosa na kojiima su bile u više navrata u zadnjim 25 godina, rekao je Pupovac.

Podsjetimo, iz Ureda predsjednika Sabora N1 jučer je doznao da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković zaprimio zahtjev za održavanjem tematske sjednice o djelovanju saborskog zastupnika Milorada Pupovca. Zahtjev su poslale dvije udruge - Udruga specijalne policije i udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.