SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBLJETNICE
 
Pula: Veličanstveni vatromet i svečanost u povodu 25. obljetnice diplomatskih odnosa Hrvatske i NR Kine
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 30.09.2017. - 07:27:59
PULA - Spektakularnim 15-minutnim kineskim vatrometom i svečanošću „Zajedno u svjetliju budućnost" u pulskoj Areni je u petak navečer, u organizaciji kineskog Veleposlanstva, obilježena 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Narodne Republike Kine i Hrvatske te 68. godišnjica osnutka NR Kine.

Pula je četvrto mjesto izvan Kine na kojemu se održan tako veliki spektakl, nakon Rima, Pariza i New Yorka.

"Temom proslave 'Zajedno u svjetliju budućnost' želimo poslati poruku široj javnosti da možemo imati blistaviju budućnost ako udružimo snage," rekao je prije svečanosti novinarima veleposlanik NR Kine Hu Zhaoming i dodao kako je cilj proslave kineskog Nacionalnog dana u Hrvatkoj prvi put u izvan Zagreba, predstaviti Pulu Kinezima, posebice kineskim turistima.

Za visoke državne dužnosnike i strane veleposlanike bio je upriličen doček na crvenom tepihu, dok su u Areni nastupili članovi kineske umjetničke skupine Chengdu koji su izveli tradicionalne pjesme i plesove, pokazali kako izgleda kung-fu, a program su uveličali akrobati i plesači s maskama. Kina je zemlja duge tradicije poznata po nekim od tih elemenata kao što su borilačke vještine ili vatromet, no i Pula je poznata po tradicionalnom vatrometu kojim se svako ljeto otvara filmski festival. Kineski turisti zadnjih su godina sve brojniji u Puli, a večerašnja manifestacija bila je još jedna prilika da se povežu Hrvatska i daleka Kina.