SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBAVLJAČI
 
Pucar: Očekujemo da novi povjerenik bude stručan
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.02.2018. - 20:29:40
ZAGREB - Marin Pucar, prvi čovjek Udruge velikih dobavljača u Agrokoru i predsjednik Uprave Podravke, u Dnevniku Nove TV poručio je da će novi povjerenik, tko god on bio, imati podršku dobavljača.

Jesu li dobavljači imali svoj prijedlog za povjerenika?

Dobavljači su imali svoj prijedlog za povjerenika. Očekujemo da novi povjerenik bude stručan, da ima obrazovanje sukladno s ovim procesima koji će se odvijati u financijskom restrukturiranju i da karijera takvog novog povjerenika može jamčiti svim sudionicima da će nagodba biti uspješno završena.

Imenom i prezimenom, koga ste to predlagali?

U ime i prezime ne ulazimo, ali očekujemo kompetencije novog povjerenika koji će biti naš novi sugovornik u tom procesu.

Koliki je otpis dugova po vama realan?

Ovisi od skupine do skupine. Ono što moramo ponovo evocirati je da su dobavljači danas, od početka samog procesa, od 9. travnja, cijelo vrijeme povećali svoje izlaganje jer su oni jedini koji daju robu svaki dan dan na police Konzuma. I to ulogu dobavljača u cijelom procesu čini specifičnom. Iz tog razloga, sačuvajući opstojnost Agrokora, Konzuma i cijelog maloprodajnog kanala, želimo da se to valorizira u cijelom procesu i završetku same nagodbe.

Jeste li zadovoljni radom potpredsjednice Vlade Martine Dalić?

Davali smo podršku kad se donosio lex Agrokor cijeloj Vladi, pa tako i potpredsjednici Vlade. Ono što u cijelom procesu i potpredsjednica Vlade, cijela Vlada i cijela politička scena ima podršku dobavljača da daju stabilnost hrvatskom gospodarstvu, a ne da dodatno unose nemir i da se unosi određena doza nerazumijevanja. Jer se sada radi o procesu koji će obilježiti narednih 20 do 30 godina hrvatskog gospodarstva. Moj apel bi prema svima bio da imamo veliko razumijevanje kako bi hrvatske kompanije i gospodarstvo iz ovoga izašli neokrznuti.

Na pitanje ima li favorita među imenima za novog povjerenika, Pucar jer rekao da u ovom trenutku nema, ali da će novi povjerenik imati apsolutnu podršku dobavljača, piše Dnevnik.hr.