SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HRVATSKA-SRBIJA
 
Prva sjednica Zajedničkog odbora za gospodarsku suradnju Hrvatske i Srbije
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.03.2018. - 20:30:00
Zadnja izmjena: 07.03.2018. - 22:57:54
ZAGREB - U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u srijedu je održana prva sjednica Zajedničkog odbora za provedbu i poticanje gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije, izvijestilo je Ministarstvo na svojim internetskim stranicama.

Na zasjedanju su dvije strane razmijenile informacije o gospodarskom razvitku obje zemlje te o perspektivama bilateralne gospodarske suradnje, a posebno su obrađena područja industrije, energetike, geologije i rudarstva, prometa, poljoprivrede, turizma, međukomorske suradnje te područje prenošenja znanja. Također, obje strane su upoznale sudionike s investicijskim mogućnostima u Republici Hrvatskoj, odnosno Republici Srbiji, kaže se u priopćenju.

Po završetku zasjedanja državna tajnica Nataša Mikuš Žigman i državni tajnik Stevan Nikčević potpisali su Protokol zasjedanja Zajedničkog odbora za provedbu i poticanje gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Zajedničkim odborom predsjedali su državna tajnica u Ministarstvu gospodarstvu, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman te državni tajnik u srbijanskom Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Stevan Nikčević.

Hrvatsko izaslanstvo čine predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Agencije za investicije i konkurentnost, Centra za vozila Hrvatske i Hrvatskog autokluba.