SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Prva banka: Račun Kaspije postoji samo u mašti Kneževića, tužićemo ga
Autor/izvor: SEEbiz / CdM
Datum objave: 17.02.2019. - 10:21:23
PODGORICA - Odbjegli biznismen Duško Knežević optužuje Prvu banku da, kako kaže, učestvuje u otimanju njegove imovine i to preko kompanije Kaspija. Iz Prve banke, ipak, ističu da Kaspija nije nikada imala račun u ovoj banci, niti je bila njihov klijent.

"Račun postoji samo u mašti i lažima Kneževića. Prva banka nikada nije imala nikakav kontakt sa Kaspijom i poslovala sa njima. Duško Knežević spinuje da će se iz poslovanja sa Kaspijom otkriti "naše kriminalne veze". O kriminalnim poslovima u vezi sa Kaspijom čitamo, međutim, kао i ostatak javnosti, iz medija. Tiču se Duška Kneževića i toga što je prevario poslovne partnere i pokrao sopstvenu banku", kazali su u Prvoj banci.

Prva banka, jasno poručuju, nema nikakve veze sa tim.

"Činjenicа је da je medijski dozvoljeno svakome da plasira laži, bezodgovorno i manipulativno. Knežević to koristi da skrene pažnju sa sopstvenog odnosa sa Kaspijom i činjenice da je poslovno suicidnim postupanjem zadao konačni udarac svojoj banci. Umjesto da laže o drugima, trebalo bi da klijentima, akcionarima i zaposlenima Atlas banke objasni zašto je banku doveo pred bankrot", navode u Prvoj banci.

Prema njihovim riječima, ne samo što je "poslovno suicidan, Duško Knežević sada pokazuje sklonost i ka masovnim poslovnim zločinima".

"Toga bi svi u društvu trebalo da budu svjesni", ističu oni.

Kako su naglasili, posljedica brojnih poslovnih i političkih kampanja vođenih protiv njih u posljednjih deset godina za rezultat ima da su najkontrolisanija banka u sistemu.

"Kroz brojke to izgleda ovako – 20 timova, najmanje 400 kontrolora, inspektora i istražitelja bankarskih, revizorskih, tužilačkih, provjeravalo je, neprestano, naše poslovanje. Iako nam je to ponekad otežavalo svakodnevne aktivnosti, vredjelo je rezultata. Crno na bijelo – naše poslovanje u skladu je sa zakonima i regulativom. Tu smo od 1901. i trajaćemo još dugo", poručuju oni.

Prva banka Crne Gore upozorila je Duška Kneževića i sve medije koji bez provjere budu prenosili njegove lažne navode da će, ubuduće, pokretati postupke da zaštite svoj ugled.

"Što se Kneževića tiče već smo se obratili našoj kancelariji u Londonu", jasno poručuju u Prvoj banci.