GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Proizvođači automobila obnavljaju proizvodnju u Kini

Proizvođači automobila obnavljaju proizvodnju u Kini
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2020 / 12:07
Autor: SEEbiz
PEKING - Proizvođači automobila uključujući Daimler, Ford i Teslu najavljuju nastavak proizvodnje u Kini nakon što su bili prisiljeni da zatvore tvornice nakon izbijanja novog koronavirusa.

Ispod su detalji o planovima proizvođača automobila (abecednim redom):

- BMW-ov joint venture s Brillianceom najavio je 5. veljače da je kineska tvrtka planirala ponovo pokrenuti proizvodnju 17. veljače.

- Daimler je najavio 3. veljače kako planira nastaviti proizvodnju osobnih automobila u Pekingu 10. veljače.

- Fiat Chrysler priopćio je 6. veljače da poremećaji u opskrbi dijelova mogu ugroziti proizvodnju u jednom od njegovih europskih postrojenja u roku od dva do četiri tjedna.

- Ford Motor je objavio 29. siječnja kako planira nastaviti proizvodnju 10. veljače u tvornicama u Chongqingu i Hangzhouu zajedno s partnerom iz zajedničkog ulaganja Chongqing Changan Automobile.

- General Motors izjavio je da 10. veljače planira ponovno pokrenuti proizvodnju u Kini 15. veljače.

- Honda je 7. veljače izjavila kako će 13. veljače ponovno pokrenuti svoja tri postrojenja u Wuhanu, koja posluje s Dongfeng Motor Group, a Honda je rekla da nema problema s lancem opskrbe koji bi ometali proizvodnju.

- Hyundai Motor i sestrinska tvrtka Kia Motors postupno će povećavati proizvodnju u Južnoj Koreji od 11. veljače, navele su tvrtke u izjavi od 10. veljače.

- Nissan Motor objavio je 4. veljače da razmišlja o ponovnom pokretanju proizvodnje u Kini, u svom poslu s Dongfengom, nešto nakon 10. veljače. Proizvodnja u Hubeiu započet će nešto nakon 14. veljače. Njegova prodaja u Kini u siječnju je pala za 11,8%.

- PSA Peugeot Citroen, koji je u procesu spajanja s Fiatom, priopćio je da će 31. siječnja njegove tri tvornice u Wuhanu ostati zatvorene do 14. veljače.

- Renault je 7. veljače rekao da će njegova južnokorejska jedinica RSM obustaviti proizvodnju na svom mjestu Busan na četiri dana od 11. veljače zbog poremećaja u lancu opskrbe.

- Suzuki Motor Corp rekao je 7. veljače da razmišlja o nabavi dijelova vozila izvan Kine, jer je izbijanje virusa prijetilo da će prekinuti proizvodnju vozila na najvećem tržištu u Indiji.

- Teslina tvornica u Šangaju nastavit će proizvodnju 10. veljače uz pomoć lokalnih vlasti u borbi s izbijanjem epidemije, izjavio je 8. veljače dužnosnik šangajske vlade.

- Toyota Motor priopćila je u subotu da planira nastaviti proizvodnju u tri od četiri glavna tvornica automobila u Kini sljedeći tjedan. Nastavak proizvodnje prvotno je planiran za 3. veljače nakon kineskih lunarnih novogodišnjih praznika, ali je odgođen zbog novog izbijanja koronavirusa u Kini.

- Francuski proizvođač auto dijelova Valeo rekao je da će 31. siječnja njegova tri mjesta u Wuhanu ostati zatvorena barem do 13. veljače.

- Volkswagen je 8. veljače rekao da je odgodio ponovno pokretanje proizvodnje u većini tvornica u svom kineskom zajedničkom JV-u s tvrtkom SAIC Motor i tvornicom u Tianjinu svog JV-a s FAW Group-om do 17. veljače. Postrojenja u FAW JV ponovno će se pokrenuti 10. veljače.

Tagovi: kinesko auto tržište, BMW, Volkswagen, Toyota, Nissan, Tesla, Hyundai, PSA Peugeot Citroen, Kia Motor, Chongqing Changan Automobile
PROČITAJ I OVO
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE