DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ROKOVI
 
Produljen rok za obvezujuću ponudu za Vjesnikovu tiskaru
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.11.2015. - 13:34:00
Zadnja izmjena: 11.11.2015. - 15:24:44

ZAGREB - Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) produljio je do 10. prosinca rok za predaju obvezujuće ponude za većinski paket dionica Vjesnika d.d. - tiskare u većinskom državnom vlasništvu.

Na javni poziv za kupnju većinskog paketa dionica Vjesnika d.d. pristigla je samo jedna valjana ponuda, a potencijalni ponuditelj ima rok do 10. prosinca dati obvezujuću ponudu za 50,38 posto dionica te tvrtke kojima je početna cijena 30,22 milijuna kuna.

Kako ističu u CERP-u na poziv za kupnju većinskog dijela od 534.926 dionica u državnom vlasništvu javio se samo jedan potencijalni kandidat od kojeg se očekuje i podnošenje plana poslovanja, ulaganja i razvoja Vjesnika d.d u kojem treba navesti i rokove izvršenja svojih obaveza sklopi li s državom ugovor o prodaji i prijenosu dionica.

Dan prije odluke o produljenja roka za eventualno podnošenje obvezujeće ponude za preuzimanje udjela u Vjesniku d.d. održana je glavna skupština dioničara te tvrtke na kojoj se raspravljalo o poslovanju društva, ali je usvojen i prijedlog odluke Uprave Vjesnika d.d. da se prošlogodišnji gubitak od 16,23 milijuna kuna prenese u ovu godinu. Na skupštini je odlučeno da se upravi društva ne da razrješnica za 2014. godinu.

Tiskara Vjesnik d.d. u prvih šest mjeseci ove godine imala je čak 21 posto manje prihode nego u istom razdoblju lani te je ostvarila gubitak od 3,52 milijuna kuna, navedeno je u polugodišnjem izvješću o provedbi financijskog restrukturiranja Vjesnika d.d. u predstečajnoj nagodbi.

Prema izvješću, Vjesnik d.d. je od početka godine do kraja lipnja ostvario ukupne prihode od 33,12 milijuna kuna, dok su istovremeno rashodi bili 36,65 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje usluge tiskanja od 30,62 milijuna kuna čine 92 posto ukupnih prihoda Vjesnika d.d s dvjestotinjak radnika koji oko polovicu tih prihoda ostvaruju tiskajući izdanja Europapress Holdinga (EPH), medijske kompanije u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića.