SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREGOVORI
 
Prodaja Mercatora ide dalje, Agrokor uskoro na pregovorima
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 15.05.2013. - 08:33:32
LJUBLJANA - Ljubljansko Delo neslužbeno doznaje kako se postupak prodaje Mercatora neće prekidati.
Uskoro bi tako (ponovno) na pregovore mogao biti pozvan Agrokor. Todorićev je koncern, kako se neslužbeno doznaje, za dionicu Mercatora ponudio 110 eura, što je upola manje od cijene koju je bio spreman platiti prije godinu dana (221 euro). Zato se informacija o nastavku prodajnog postupka može tumačiti i kao testiranje Agrokorove spremnosti da ponudi nešto veću cijenu.

U međuvremenu, dionice Mercatora nastavljaju tonuti pa su tako jučer spuštene na 95 eura, najnižu razinu od kolovoza 2002. U samo dva dana iscurilo je gotovo 14 posto tržišne kapitalizacije najvećeg slovenskog trgovca.

Osim niske cijene ponuditelja, investitore brine i slabo poslovanje Mercatora. Slovenski trgovački lanac objavio je jučer da je u prva tri mjeseca ove godine ostvario 658,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 2,6 posto manje nego u prvom kvartalu prošle godine, te zabilježio gubitak od 8,6 milijuna eura.

Direktor Mercatora Toni Balažič rekao je da je zabilježeni gubitak u okviru plana, te da očekuje kako će Mercatorov poslovni rezultat na kraju godine biti pozitivan.