SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ROKOVI
 
Prodaja Dunav osiguranja početkom iduće godine
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.02.2017. - 16:22:49
BEOGRAD - Nakon što je SEEbiz objavio kako je Adris Grupa zaintersirana za preuzimanje Dunav osiguranja tu su informaciju prenijeli svi relevantni mediji u regiji.

Adrisove povlaštene dionice bile su jučer pravi hit na Zagrebačkoj burzi nakon te informacije ostvarivši preko 10 milijuna kuna prometa. 

Iz srbijanskog Ministarstva financija doznaje se kako je u završnoj fazi rad konzultanata koji trebaju izraditi studiju posloovanja Dunav osiguranja. Oni će uskoro izaći sa svojim nalazima i tada će se znati kakva je "krvna slika" najjačeg srbijanskog osiguravatelja.

Vlada Srbije u čijoj je nadležnosti donošenje odluke o privatizaciji tada bi mogla i objaviti da prodaja državnog kapitala počinje te raspisati natječaj na kojem već mjesecima inzistiraju u MMF-u.

Realno je očekivati da bi Dunav osiguranje mogglo biti privatizirano u prvom kvartalu iduće godine. 

Vlada Srbije mogla bi za Dunav osiguranje tražiti oko 110 milijuna eura, izvijestili smo nedavno. Ipak, dobri pooznavatelji tržišta procjenjuju kako je realna cijena bitno manja te da će Vučićeva vlada moći utržiti maksimalno 60 milijuna eura za većinski paket. 

Dunav osiguranje je u prvih devet mjeseci prošle godine ostvarilo neto dobit u iznosu od 1,17 milijardi dinara. Kompanija je zadržala i lidersku poziciju u rješavanju šteta sa tržišnim udjelom od 26%, dok je vrijednost likvidiranih šteta 6,9 milijardi dinara. Vodeću poziciju na srpskom tržištu osiguranja, po visini ukupne premije, kompanija Dunav potvrdila je s tržišnim udjelom od 27,4%.