SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROVALA
 
Pripadnik Pink Pantera provalio u stan hrvatske veleposlanice u Podgorici
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.11.2015. - 12:01:41
PODGORICA - Slučaj provale stana hrvatske veleposlanice u Podgorici Ivane Sutlić Perić, crnogorska policija je brzo riješila tako što je u srijedu tijekom noći uhitila Rajka Čauševića(59), pripadnika ozloglašene razbojničke bande Pink Panter.
Kako u četvrtak prenose podgorički mediji, Čaušević se sumnjiči da je sa još dvije osobe izveo pljačku stana hrvatske veleposlanice u Podgorici.

Osim njega, uhićen je i Š.M. (23) također iz Podgorice, i obojici je određen pritvor.

Prema neslužbenim informacijama Dnevnih novina, stan veleposlanice Sutlić Perić obijen je prije desetak dana u večernjim satima kada su Š.M. i još jedna osoba, po instrukcijama i u pratnji Čauševića provalila u stan, obivši balkonska vrata.

Tom prilikom odnesen je vrijedan unikatni nakit od kojeg je dio prilikom njihova uhićenja i pronađen.

Čaušević je označen kao vođa grupe Pink Panter u Podgorici, a jednom prilikom je za podgoričke medije rekao kako je prvi put uhićen sa samo 17 godina, a kasnije je dio svog života provodio iza rešetaka u Njemačkoj, Austriji, Luksemburgu, Italiji, Francuskoj, Španiji, Švedskoj, Holandiji...
Posljednji put je bio u zatvoru 2013. godine u Hrvatskoj, zbog krađe medvjeda. Pink Panter je ime koje je Interpol dodijelio međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavi krađom nakita.